detector.media
22.03.2022 12:16
Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук
Офіс генпрокурора має кілька оперативних версій, де може ховатись Медведчук
Ірина Венедіктова про Медведчука: Пошуки нардепа проходять у багатьох містах.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю «Українській правді» повідомила, що правоохоронці мають кілька оперативних версій, де може ховатись підозрюваний у держзраді нардеп «ОПЗЖ» Віктор Медведчук.

«Де він може бути? Є кілька оперативних версій. Сказати, що ми думаємо, що він десь в Москві і ми не доберемося до нього – я так не можу. Ми їх відпрацьовуємо. Щоб ви розуміли, у Генеральної прокуратури немає ні оперів, ні слідства, тому ми координуємо цю діяльність і тримаємо на пульсі», – каже Венедіктова.

«УП» запитала Венедіктову, чи правда, що для пошуку Медведчука створена спеціальна група працівників СБУ та генпрокуратури, яка проводила вже обшуки, зокрема, на Закарпатті.

«Це конфіденційна інформація. Я не можу озвучувати цю інформацію. Слідчі дії тривають. Можу лише частково підтвердити вашу інформацію про те, що є група людей, які розшукують і проводять слідчі дії. Обшуки проходять у багатьох містах, не буду казати де», – відповіла генпрокурорка.

На запитання, як Медведчуку вдалося втекти з-під домашнього арешту, Венедіктова відповіла: «Одна із версій мені відома. Ми її перевіряємо у межах кримінального провадження. Щоб ні на кого не показувати пальцем, поки у нас йде війна – ми теж працюватимемо з цим».

ЗМІ повідомляли, що підозрюваний у держзраді Медведчук втік зі свого маєтку на початку масштабної агресії Росії проти України. Тоді нардеп офіційно перебував під домашнім арештом, зараз його точне місцезнаходження  невідоме.  

У правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони і відтоді не виходив на зв'язок.

За словами джерел «Української правди» пошуком Медведчука займається спеціальна група, до якої входять співробітники СБУ та Офісу генпрокурора. Оперативно-розшукові заходи проводяться по всій країні, зокрема у західних областях.

Джерела стверджують, що Медведчук перебуває в Україні та може переховуватись в однопартійців.

18 березня Личаківський районний суд Львова дозволив заочний арешт Медведчука. 

ДБР просить українців, які перебувають на території держави та за її межами, у разі наявної інформації про можливе місцезнаходження Медведчука негайно повідомляти Бюро на електронну адресу inform.dbr@gmail.com та за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY