Вбитий під Ірпенем американський журналіст працював на журнал Time

Вбитий під Ірпенем американський журналіст працював на журнал Time

14 Березня 2022
1707
14 Березня 2022
09:41

Вбитий під Ірпенем американський журналіст працював на журнал Time

1707
Спочатку Брента Рено називали кореспондентом The New York Times, він дійсно раніше співпрацював із редакцією газети і мав при собі її прострочене редакційне посвідчення.
Вбитий під Ірпенем американський журналіст працював на журнал Time
Вбитий під Ірпенем американський журналіст працював на журнал Time

Журнал Time повідомив, що журналіст та документаліст Брент Рено, якого розстріляли в Ірпені росіяни, працював на редакцію видання.

Спочатку Рено називали кореспондентом The New York Times, він дійсно раніше співпрацював із редакцією газети і мав при собі її прострочене редакційне посвідчення.

«Ми вбиті горем через втрату Брента Рено. Відзначений багатьма нагородами режисер і журналіст, Брент висвітлював найважчі історії в усьому світі, часто разом зі своїм братом Крейгом Рено. Важливо, щоб журналісти мали змогу безпечно висвітлювати це триваюче вторгнення та гуманітарну кризу в Україні», – говориться в заяві редакції.

13 березня Нацполіція повідомила, що в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

Брент Рено був режисером, лауреатом нагороди Пібоді та премії Альфреда І. Дюпона. Останні 20 років разом зі своїм братом Крейгом він продюсував фільми та телепрограми.

Брати-кінематографісти спеціалізувалися на висвітленні подій у гарячих точок світу, вони висвітлювали війни в Іраку та Афганістані, землетрус на Гаїті, політичні заворушення в Єгипті та Лівії, боротьбу за Мосул, екстремізм в Африці, картельне насильство у Мексиці та кризу біженців у Центральній Америці.

Їхні роботи завоювали численні премії та нагороди. З доробком документалістів можна ознайомитися на сторінці сайту Evident Change.

Фото: Нацполіція

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1707
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду