ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні

ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні

17 Березня 2022
1419
17 Березня 2022
16:29

ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні

1419
Організація надсилає журналістам засоби захисту та проведе підготовку до роботи в умовах війни.
ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні
ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні

У четвер, 17 березня, ЮНЕСКО оголосила надзвичайні заходи щодо захисту журналістів в Україні.

Зокрема, організація надсилає першу партію із 125 комплектів засобів індивідуального захисту (куленепробивних пресжилетів та касок), а також проведе підготовку журналістів до роботи в умовах війни.

З наступного тижня засоби захисту розповсюджуватимуться організацією «Репортери без кордонів» через Центр свободи друку у Львові, а також через Міжнародну федерацію журналістів (IFJ).

Організація закликала держави-члени підтримати ці зусилля та надати фінансування для розширення програми.

Також ЮНЕСКО перекладає українською мовою та поширює кількома мовами свій навчальний посібник для журналістів, які працюють на війні. У партнерстві з IFJ організовані онлайн-курси щодо роботи в умовах війни та надання першої допомоги.

ЮНЕСКО працює з IFJ над переведенням відділень двох українських профспілок журналістів до Польщі.

«Це переміщення дозволить Національній спілці журналістів України (НСЖУ), що налічує понад 4000 членів, та Незалежній медіа-профспілці України (НМПУ), що налічує близько 2000 членів, продовжувати надавати практичну підтримку всім журналістам в Україні та тим, хто переїхав до сусідніх країн», – говориться в повідомленні.

Міжнарожний фонд «Справедливість для журналістів» (JFJ) повідомив, що від початку повномасштабної війни в Україні російські силовики атакували щонайменше 35 журналістів.

13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

14 березня у Горенці під Києвом загинули журналісти Fox News Олександра Кувшинова та  П’єр Закшевський. У Горенці під час обстрілу було поранено кореспондента Fox News Бенджаміна Холла

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1419
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду