США обурені вбивством журналіста Time Брента Рено

США обурені вбивством журналіста Time Брента Рено

15 Березня 2022
1907
15 Березня 2022
09:04

США обурені вбивством журналіста Time Брента Рено

1907
Лінда Томас Грінфілд: Смерть Брента Рено свідчить про те, що Росія піде на все, аби заглушити всі висловлювання, які кидають виклик її пропаганді.
США обурені вбивством журналіста Time Брента Рено
США обурені вбивством журналіста Time Брента Рено

США обурені вбивством журналіста видання Time Брента Рено, яке вчинили російські окупанти 13 березня в Ірпені під Києвом. США закликали Росію негайно припинити агресію й вивести своїх військових з України.

З такою заявою виступила в понеділок під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при Організації, посол Лінда Томас Грінфілд.

«Передусім я б хотіла висловити наше обурення у зв’язку зі смертю журналіста Брента Рено, який був убитий вчора російськими військами під час роботи над висвітленням того, як біженці залишали блокпост в Ірпіні… Його смерть свідчить про те, що Росія піде на все, аби заглушити всі висловлювання, які кидають виклик її пропаганді», – цитує дипломата «Укрінофрм».

Вона нагадала членам Радбезу ООН, що Росія продовжує поширювати дезінформацію, щоби відволікти увагу міжнародного співтовариства.

«Але жодна російська дезінформація не може відволікти увагу від цього факту: Кремль веде жорстоку, неспровоковану війну за власним вибором проти України. Це війна, яка ведеться за підтримки та сприяння режиму Лукашенка. Росія не хоче, щоб її народ дізнався жахливу правду про безглузду смерть і руйнування, які вона несе Україні», – наголосила Томас Грінфілд.

За її словами, від початку вторгнення РФ завдала жахливих руйнувань Україні, яка є також членом ООН, що призвело до загибелі тисяч і переміщення понад 2,5 мільйонів людей.

«Росія повинна негайно припинити всі військові дії, вивести свої сили з України і стати на шлях дипломатії, дотримуючись принципів Статуту ООН і Гельсінського Заключного акту», – заявила американський дипломатка.

13 березня Нацполіція повідомила, що в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машину, в якій вони їхали, розстріляли росіяни. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

Журнал Time повідомив, що Брент Рено працював на редакцію видання. Спочатку Рено називали кореспондентом The New York Times, він дійсно раніше співпрацював із редакцією газети і мав при собі її прострочене редакційне посвідчення.

Брент Рено був режисером, лауреатом нагороди Пібоді та премії Альфреда І. Дюпона. Останні 20 років разом зі своїм братом Крейгом він продюсував фільми та телепрограми.

Брати-кінематографісти спеціалізувалися на висвітленні подій у гарячих точок світу, вони висвітлювали війни в Іраку та Афганістані, землетрус на Гаїті, політичні заворушення в Єгипті та Лівії, боротьбу за Мосул, екстремізм в Африці, картельне насильство у Мексиці та кризу біженців у Центральній Америці.

Їхні роботи завоювали численні премії та нагороди. З доробком документалістів можна ознайомитися на сторінці сайту Evident Change.

Фото: U.S. Department of State/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1907
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду