Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні

Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні

15 Серпня 2022
4865
15 Серпня 2022
22:10

Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні

4865
Репортеру Міхалу Пшедлацькому пощастило лишитися живим під час зйомок евакуації мешканців Київщини.
Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні
Польський фільм «Залишаючи Ірпінь» доступний для перегляду в Україні

На сайті Megogo можна переглянути фільм польського документаліста, репортера телеканалу TVN Міхала Пшедлацького «Залишаючи Ірпінь». У стрічці зафіксувано події на Київщині періоду тимчасової російської окупації. 

Зокрема у фільмі йдеться про те, як місцеві мешканці сприйняли повномасшатбне вторгнення росіян і як намагалися врятуватися. «Початок російського вторгнення в Україну. Люди намагаються евакуюватися під обстрілами, ризикуючи будь-якої миті бути покаліченими чи вбитими. У своєму репортажі журналіст розповідає про життя мирного населення в місті з абсолютно знищеною інфраструктурою. Серед іншого він демонструє кадри місцевого зруйнованого мосту, яким встигли врятувати чимало життів під час бомбардувань. Журналіст розповів про українську армію та тероборону, а також про волонтерів, які ризикували життям заради незнайомих людей», – йдеться в анотації до стрічки.

Міхал Пшедлацький приїхав до України, аби розповісти про війну зблизька. Готував репортажі із зони бойових дій, один з яких має назву «Кільце довкола Києва. Україна або смерть». Знімав події довкола Бучі та в Ірпені.

У своїх інтерв’ю репортер висловлював своє захоплення «силою українців, відданістю, готовністю захищати Батьківщину, проливати свою кров».«Це може змінити кожну людину, дати їй певну перспективу», – вважає польський журналіст. А ще, за його словами, українці в усьому сприяли йому у зйомках, коли дізнавалися, він із Польщі. Допомагало й те, що репортер звик швидко знаходити контакт зі своїми героями.

Фото з фейсбук-сторінки Міхала Пшедлацького 

Міхал Пшедлацький – лауреат польської журналістської премії Grand Press. Автор документальних фільмiв, зокрема «Алеппо. Нотатки з темряви», «Історії, розказані вітром» (2014). Висвітлював кризові теми в Бірмі, Пакистані, Сомалі й на Шрі-Ланці.

Нагадаємо, 13 березня в Ірпені російські окупанти розстріляли американського журналіста Брента Рено. Разом із колегою Рено знімав евакуацію мешканців Ірпеня. Після перетину блокпосту машина, в якій вони перебували, потрапила під обстріл російських силовиків. Брент Рено зазнав смертельного поранення, іншого пораненого журналіста врятували українські медики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4865
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду