detector.media
13.03.2022 19:26
Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову
Херсонська прокуратура оголосила підозру у держзраді Кирилу Стремоусову
Проросійському колабораціоністу загрожує від 12 до 15 років.

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру мешканцю міста Херсона у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). На сайті прокуратури не вказано прізвище підозрюваного, але є фото з закритим обличчям. При цьому те ж саме фото сьогодні поширювали в соцмережах з «мітингу», на якому декілька херсонських колабораціоністів «вітали» російських окупантів. На цих фото чітко видно обличчя Кирила Стремоусова, місцевого блогера, прихильника Росії та відомого антивакцинатора. Про те, що підозра оголошена саме Стремоусову, пише і місцеве видання «Кавун.city». 

Фото з сайту Херсонської обласної прокуратури

Фото з соцмереж

«За даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. Маючи досвід журналістської діяльності, він цілеспрямовано завдає шкоду інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою «руського миру», та виправдовує збройну агресію Російської Федерації. Своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації», - йдеться в повідомленні Херсонської обласної прокуратури.

За протизаконні дії фігуранту загрожує позбавлення волі строком від 12 до 15 років.

Нагадаємо, що сьогодні у Херсоні поряд із 10-тисячним мітингом на підтримку України відбулося зібрання на підтримку окупантів

На проросійській акції кілька людей тримали червоні прапори СРСР. Серед них проросійський херсонський активіст Кирило Стремоусов, депутат міськради Ігор Семенчев, колишній заступник мера Херсона Сергій Черевко, викладач Херсонської академії безперервної освіти Тетяна Кузьмич, колишній мер Херсона Володимир Сальдо і Геннадій Бальбота.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY