Журналіст Сергій Лойко пішов захищати Україну

Журналіст Сергій Лойко пішов захищати Україну

11 Березня 2022
2709
11 Березня 2022
10:12

Журналіст Сергій Лойко пішов захищати Україну

2709
Сергій Лойко: «Я приїхав сюди в Україну, на околиці Києва, щоб захищати Україну від моєї батьківщини, від путіна – гітлера сьогодення».
Журналіст Сергій Лойко пішов захищати Україну
Журналіст Сергій Лойко пішов захищати Україну

Американський журналіст, письменник Сергій Лойко приєднався до сил Територіальної оборони України. Про це він повідомив у відеозверненні, яке опублікував Генштаб ЗСУ.

«Я росіянин, але пропрацював майже все своє життя як журналіст-кореспондент для головних американських часописів. Під час моєї журналістської діяльності я був свідком багатьох збройних конфліктів і низки війн, але я ніколи не брав участі на чийсь стороні, я ніколи не брав зброї до рук, оскільки це було б непрофесійно. Зараз ви бачите автомат "Калашников" в моїх руках. І я більше вже не журналіст, а вільна людина. Я приїхав сюди в Україну, на околиці Києва, щоб захищати Україну від моєї батьківщини, від путіна – гітлера сьогодення. Чи ви знаєте, чому я вирішив стати воїном? Тому що це Біблійна боротьба. Це битва Армагеддон між добром та злом. І для мене було дуже легко обрати сторону. Тому що це битва між темрявою і світлом. Вперше в моєму житті, між добром і злом. І я зрештою обрав свою сторону», – каже журналіст.

Лойко закликав людей із бойовим досвідом чи армійською підготовкою  у США та інших країнах допомогти в захисті України.

«Я розумію, що уряди ваших держав не можуть бути залучені до боротьби, оскільки занепокоєні, що це може викликати ядерне протистояння з Москвою. Але ви особисто, якщо бажаєте допомогти Україні захистити її незалежність і свободу, звертайтесь до посольств України у ваших країнах. І де б ви не жили, приїжджайте сюди та приєднуйтесь до Сил територіальної оборони, як це зробив я. Ми б’ємося тут не тільки заради України, не тільки за її незалежність, не тільки заради українців та їхніх близьких, ми боремось тут за вас, за цілий світ, адже це початок Третьої світової війни».

Раніше повідомлялося, що на війну пішли журналісти LIGA.net В’ячеслав Масний і Владислав Сердюк, журналіст каналу «Дом» Олександр Махов, колишній речник МВС Артем Шевченко, а ведучі «Радіо НВ» Павло Казарін та Юрій Мацарський захищають Київ у підрозділі територіальної оборони. Також на фронт пішов журналіст і фактчекер Максим Скубенко.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Зокрема, росіяни методично знищують авіаударами Харків та Маріуполь.

Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Скриншот відео: Генштаб ЗСУ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2709
Читайте також
14.11.2023 11:48
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду