Рада ЄС наклала санкції на 351 члена Державної думи Росії

Рада ЄС наклала санкції на 351 члена Державної думи Росії

23 Лютого 2022
1911
23 Лютого 2022
19:37

Рада ЄС наклала санкції на 351 члена Державної думи Росії

1911
Санкції передбачають заборону на поїздки в ЄС, заморожування активів і заборону фінансування, а також торгівельно-економічні відносини на території окупованих Луганської та Донецької областей.
Рада ЄС наклала санкції на 351 члена Державної думи Росії
Рада ЄС наклала санкції на 351 члена Державної думи Росії

Рада Європейського Союзу відреагувала на дії Росії щодо визнання незалежності терористичних утворень на території Донецької та Луганської областей та рішення про введення російських військ у ці області. Про це повідомляє сайт Ради ЄС.

«Такі рішення є незаконними та неприйнятними. Вони порушують міжнародне право, територіальну цілісність і суверенітет України, власні міжнародні зобов’язання Росії та подальшу ескалацію кризи», — зазначається на сайті ЄС. 

ЄС вводить санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які проголосували 15 лютого за звернення до президента Путіна визнати незалежність самопроголошених «республік» «ДНР» і «ЛНР».

Також санкції накладено на 27 впливових осіб та установ, причетних до підриву або загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Це члени уряду Росії, банки та представники бізнесу/олігархів, старші військові офіцери та особи, що ведуть дезінформаційну війну проти України. 

Рішення від 23 лютого передбачає, зокрема, заборону на ввезення товарів з  територій окупованих РФ Донецької та Луганської областей, обмеження на торгівлю та інвестиції, пов’язані з окремими галузями економіки, заборону на надання туристичних послуг та заборону на експорт визначених категорій товарів і технологій.

Як стало відомо раніше, під санкції Євросоюзу потрапили російські пропагандисти – керівниця кремлівського каналу RT Маргарита Симоньян та телеведучий Володимир Соловйов.

22 лютого США запровадили санкції проти російського суверенного боргу, банків та олігархів.

Фото: сайт Nbuv.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду