detector.media
22.02.2022 11:19
США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки
США щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»: Путін розірвав Мінські угоди на шматки
Лінда Томас-Грінфілд: Промова Путіна явно є приводом для подальшого вторгнення в Україну.

Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила на екстреному засіданні Ради безпеки ООН, що визнання Росією терористичних «ДНР» та «ЛНР» є створенням приводу для війни.

«Путін розірвав Мінські угоди на шматки, його промова явно є приводом для подальшого вторгнення в Україну», – цитує Томас-Грінфілд представництво США при ООН. 

Посол додала, що визнання Росією «незалежності» окупованих регіонів порушує суверенітет і територіальну цілісність України.

Екстрене засідання Радбезу ООН відбулось у ніч проти 22 лютого після визнання Росією «незалежності» терористичних «ДНР» та «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Президент Росії Володимир Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передував позачерговий Радбез Росії, який підтримав цю ініціативу. 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: usun.usmission.gov

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY