Ведучий каналу «Наш» заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада»

Ведучий каналу «Наш» заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада»

18 Лютого 2022
5849
18 Лютого 2022
18:14

Ведучий каналу «Наш» заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада»

5849
Свій вчинок Артем Никифоров назвав «журналістським розслідуванням».
Ведучий каналу «Наш» заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада»
Ведучий каналу «Наш» заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада»

Ведучий каналу «Наш» Артем Никифоров заявив, що «під прикриттям» влаштувався на телеканал «Рада», щоб нібито дізнатись причини введення санкцій проти мовника Євгенія Мураєва.

За словами Никифорова, для цього він спеціально написав пост у фейсбуці про те, що нібито звільняється з каналу «Наш», і розіслав резюме на державні канали.

На співбесіді з менеджментом телеканалу «Рада» Никифорову нібито сказали, що санкції проти каналу «Наш» були введені для того, щоб вибити його з ефіру, і «зайти на російськомовних глядачів півдня, сходу та центру України».

«І все це для того, щоб замість каналу "Наш" запустити державні провладні канали», – стверджує він.

За словами Никифорова, на телеканалі є «цензура і чорний список» гостей,  також нібито керівництво «одразу дає установку, що президента Володимира Зеленського треба "любити", а нелояльних депутатів пускати не можна».

Свій вчинок Никифоров назвав «журналістським розслідуванням», однак не вказав, скільки саме йому вдалось «попрацювати» на парламентському каналі. 

Як пише журналіст Юрій Смирнов, Никифоров дійсно вийшов у денний етер парламентського каналу, де намагався ставити провокаційні питання, пов’язані із санкціями проти мовника Мураєва.

«Треба розуміти, що ведучі телеканалу Рада в основному самі готуються до ефірів та можуть ставити питання, які самі придумали. Скоріше за все Никифоров поставив питання від себе, дуже тонко натякаючи на закритий телеканал "НАШ", який начебто був "голосом України" для окупованих територій… Під час наступного включення студії (приблизно через годину) Никифорова вже не було. Керівництво каналу очевидно зрозуміло, що Никифоров – засланий казачок», – пише Смирнов.

«Детектор медіа» надішле письмовий запит на канал «Рада» для з'ясування позиції парламентського мовника.

11 лютого 2022 року РНБО України запровадила санкції проти телеканалу «Наш». Санкції запроваджуються строком на п'ять років і на підставі подання СБУ.

Однак вже 18 лютого «Наш» відновив роботу в прямому онлайн-етері після тижня трансляції повторів. Канал мовить на ютуб-каналі «Наш» із понад мільйоном підписників, який був частково заблокований у листопаді 2021 року через порушення авторських прав.

Петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Зараз ініціатива перебуває на етапі розгляду президентом України. 

Що не так з каналом Євгенія Мураєва «Наш» – читайте за посиланням.

Телеканал «Рада» було перезапущено 15 грудня 2021 року, відтепер він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин.  

В оновленні «Ради» бере участь медіаменеджер та продюсер Олексій Семенов. За його словами, він виконує роль «консультанта». Ведучими каналу стали політтехнолог Володимир Петров та блогер Сергій Іванов.

Парламентський мовник на 2022 рік отримав майже у сім разів більше фінансування порівняно з 2021 роком.

Скріншот: Yurii Smirnov/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду