Директор каналу «Рада» анонсував реорганізацію мовника та скорочення працівників

Директор каналу «Рада» анонсував реорганізацію мовника та скорочення працівників

26 Жовтня 2022
2250
26 Жовтня 2022
15:07

Директор каналу «Рада» анонсував реорганізацію мовника та скорочення працівників

2250
Вадим Перенчук: Скорочення може стосуватися 30-40% співробітників. Загалом, реорганізація має завершитися до кінця поточного року.
Директор каналу «Рада» анонсував реорганізацію мовника та скорочення працівників
Директор каналу «Рада» анонсував реорганізацію мовника та скорочення працівників

Керівник парламентського телеканалу «Рада» Вадим Перенчук анонсував реорганізацію мовника та скорочення його працівників.

У коментарі виданню «Главком» Перенчук заявив, що звільнення стосуватиметься насамперед творчих і технічних працівників мовника. За словами Перенчука, такий процес відбувається загалом у державному секторі, зокрема у Кабінеті міністрів, апараті Верховної Ради та інших органах влади.

«У штаті каналу нараховується 78, а фактично працює 70 людей. Скорочення може стосуватися 30-40% співробітників. Точну кількість зараз важко визначити. Загалом, реорганізація має завершитися до кінця поточного року», – пояснив Перенчук.

За його словами, каналу «Рада» зменшено бюджетне фінансування. Це відбулося на початку повномасштабної війни Росії проти України.

«Секвестр видатків почався у квітні. Цьогорічні заплановані капітальні видатки у розмірі 320 млн грн зменшено на 60% (залишилося близько 140-150 млн грн), а поточні – на 10% (з 58 млн грн до 50 млн грн)», – каже Перенчук.

У кінці 2021 року парламентський телеканал «Рада» перезапустився в інформаційному форматі та з новими ведучими й журналістами, частина яких раніше працювали на проросійських телеканалах Медведчука та Андрія Деркача. Одним із ведучих (а згодом «гостем» із функціями ведучого) каналу став чорний політтехнолог Володимир Петров. Контент для телеканалу «Рада» виробляє продакшн-компанія «Кінокіт».

Із початком повномасштабного вторгнення Росії «Рада» стала майданчиком для координації спільного телемарафону та одним із шести (після виходу з ринку медіагрупи «Україна» — п’яти) виробників ефіру для «Єдиних новин».

У серпні у блоках «Ради» в ефірі марафону почали з’являтися нардепи, які в минулому входили до фракції «Опозиційна платформа — За життя» й мали відверто проросійську позицію: Володимир Мороз, Валерій Гнатенко та Тетяна Плачкова.

Після критики через запрошення Анатолія Бурміча, який підтримував російське вторгнення та закликав Україну капітулювати, формальний керівник «Ради» Вадим Перенчук сказав «Детектору медіа», що канал «проведе роботу над помилками». Однак наступного дня в ефірі знову з’явився Валерій Гнатенко — колишній мер Дружківки на Донеччині, який 2014 року підтримав сепаратистів та піднімав російський прапор над міською радою. Однак притягнути до відповідальності Гнатенка так і не змогли.

На думку Вадима Перенчука, колишні члени «ОПЗЖ» мають право бути в національному ефірі як чинні народні депутати. Втім, наприклад, Анатолій Бурміч, який є членом антикорупційного комітету, коментував підготовку до опалювального сезону.

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2250
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шо, апять!?
519 дн. тому
Нехай відразу "реорганізують" доти, доки не залишиться кого скорочувати, все одно якийсь відстій вийшов, а не канал
Правильним шляхом ідете!
520 дн. тому
Нащо скорочувати керівні кадри, коли є купа творчих. Телебачення не є мистецтвом і тому творчі кадри там не потрібні.. Саме так діяли і в Суспільному.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду