detector.media
04.01.2022 09:36
Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії
Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії
На його думку, візу анулювали з політичних причин, і це нібито пов'язано з кримінальними справами проти нього.

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук стверджує, що його доньці Дарині анулювали візу для навчання у Швейцарії. Про це він сказав в інтерв'ю заблокованому телеканалу UkrLive.

«Донька закінчила школу в Україні, в Києві, вступила до Женевського університету та отримала навчальну візу. Все було нормально, на початку вересня (2021 року — ред.) збиралася їхати на заняття. Буквально за два дні до цього їй повідомили, що віза анульована», — сказав Медведчук.

На його думку, візу анулювали з політичних причин, і це нібито пов'язано з кримінальними справами проти нього. Також політик розповів, що Дарина вступила до іншого вишу, «вона вже вчиться, їй все подобається».

Також в інтерв'ю Віктор Медведчук сказав, що в 2021-му, до оголошення підозри в держзраді, йому нібито пропонували поїхати з України, щоб кілька місяців «полікуватися» або «відпочити». Начебто такі пропозиції через його друзів надходили з Офісу президента. Також Медведчук сказав, що вже після оголошення підозри йому пропонували піти з політики в обмін на закриття кримінальних проваджень.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку.  Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та Козака і направив справи до суду.

8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом без внесення застави.

Фото: скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY