Зеленський заявив, що підозра Порошенку не зможе «розхитати» суспільство

Зеленський заявив, що підозра Порошенку не зможе «розхитати» суспільство

22 Грудня 2021
2683
22 Грудня 2021
09:42

Зеленський заявив, що підозра Порошенку не зможе «розхитати» суспільство

2683
Він звинуватив колишнього президента у проплачених акціях та вважає, що зараз економічна ситуація не дозволить Порошенку влаштувати великий протест.
Зеленський заявив, що підозра Порошенку не зможе «розхитати» суспільство
Зеленський заявив, що підозра Порошенку не зможе «розхитати» суспільство

Президент України Володимир Зеленський заявив, що експрезидент, народний депутат Петро Порошенко не зможе влаштувати на свій захист великі акції протесту в умовах існуючої економічної ситуації. Про це він сказав журналістам під час конференції послів України, пише «Інтерфакс-Україна».

«Я не думаю, що це (висунення Порошенку підозри – ред.) вплине на ситуацію всередині нашої країни. На ситуацію всередині країни здебільшого впливають фінансові групи. Він є однією з цих фінансових груп, ми розуміємо, вони звозять людей, ми це бачимо – це ж відкрита інформація, це не брехня – звозять людей з різних областей... В непростий час люди хочуть заробити копійку – хтось приходить, хтось зі своєї волі це робить... Тому якщо хитати – їх там, цих груп три-чотири групи, їх не так багато – зараз вони такі гроші, як раніше, не заробляють, і я б не сказав, що вони такі альтруїсти, і тому ми бачимо, що стільки фінансів вони не виділяють, як це було – це те, що я бачу», – сказав Зеленський.

Він додав, що за аналогічною справою про незаконне постачання вугілля підозру оголошено іншому політику – Віктору Медведчуку, і це не викликало суспільного резонансу.

«Я думаю, що підтримки цих процесів у суспільстві немає, і зрозуміло, чому. Воно так не вийде: заробляти на тому суспільстві, а потім щоб це суспільство тебе підтримувало... Я думаю, що люди розуміють, що відбувається, і мені здається, що з часом люди зрозуміють, хто є хто», – сказав президент.

Нагадаємо, 17 грудня представники ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. Наразі він перебуває за кордоном.

20 грудня про оголошення підозри Порошенку у державній зраді повідомила партія «Європейська солідарність» та низка ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах. Пізніше це підтвердили в генпрокуратурі, уточнивши, що допит заплановано на 23 грудня. Підозру Петру Порошенку підписав заступник генпрокурорки Олексій Симоненко, оскільки Ірина Венедіктова у відпустці.

Порошенко заявив, що повернеться в Україну в січні.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду