ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка

ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка

5 Січня 2022
3238

ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка

3238
Адвокат експрезидента припускає, що відкликане клопотання стосувалось іншої особи, що фігурує у тому ж провадженні.
ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка
ДБР заперечує, що відкликало клопотання про арешт Порошенка

Державне бюро розслідувань заявило, що оприлюднена в ЗМІ інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно експрезидента, народного депутата Петра Порошенка не відповідає дійсності.

До цього ЗМІ з посиланням на ухвалу Печерського райсуду повідомили, що клопотання про його арешт нібито відкликали для доопрацювання.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у коментарі «Бабелю» сказав, що знає про це судове рішення, і припустив, що воно може не стосуватися його підзахисного.

«Єдине, що ми знаємо, що в реєстрі справді є ухвала судді Соколова про те, що в тому ж провадженні відкликано щодо певної ОСОБИ_1 клопотання про запобіжний захід... Мова про те, що, наймовірніше, ця ухвала не стосується Петра Олексійовича», — сказав він.

Провадження, в якому фігурує Порошенко, розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

Нагадаємо, 17 грудня представники ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. Наразі він перебуває за кордоном.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Порошенко заявив, що повернеться в Україну в січні.

Фото з фейсбук-сторінки Петра Порошенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3238
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
василь
813 дн. тому
як же осточортів ваш зелений препиздент
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду