Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

20 Грудня 2021
2671
20 Грудня 2021
15:33

Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

2671
17 грудня йому намагались вручити повістку на допит.
Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді
Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

У понеділок, 20 грудня, п'ятому президенту, народному депутату «Європейської солідарності» Петру Порошенку оголосили про підозру у державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу. Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерела в Державному бюро розслідувань. 

Керівник центрального штабу «Європейської солідарності» Олександр Турчинов заявив на брифінгу, що підозру підписав заступник генерального прокурора. Турчинов назвав підозру «фейковим документом» і заявив, що після робочої поїздки за кордон та відпустки Порошенко повернеться в Україну.

За даними джерел «Української правди», Порошенкові направили підозру поштою. На уточнююче запитання, чи вважають правоохоронці Порошенка повідомленим про підозру, джерело УП відповіло ствердно.

Пізніше адвокат п'ятого президента Ілля Новіков заявив, що вдень до будинку Порошенка приїхала «делегація з прокуратури» і, дізнавшись, що Порошенко перебуває за кордоном, засунула текст підозри в щілину хвіртки.

Новіков опублікував фото першої сторінки підозри, документ підписав в.о. заступника генпрокурора Олексій Симоненко.

Фото: Илья Новиков/Facebook

17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагалась вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

Нагадаємо, що 4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2671
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду