Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду

Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду

21 Грудня 2021
4147
21 Грудня 2021
08:49

Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду

4147
На думку захисника, повістки на допит «виписані у неправильний спосіб».
Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду
Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду

Експрезидент, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко не піде 23 грудня на допит у Державне бюро розслідувань у справі про державну зраду. Про це його адвокат Ілля Новіков сказав в ефірі каналу «UA: Перший», пише НВ.

«Ні, тому що чому він мав би на нього піти? Обидві повістки — і та, яку намагалися вручити у п’ятницю, і та, яку сьогодні засунули йому у хвіртку, вони виписані у неправильний спосіб», — вважає адвокат.

Він також пов'язав виклик Порошенка на допит із відпусткою генеральної прокурорки Ірини Венедіктової: мовляв, «вона не планувала цього тиску».

Нагадаємо, 17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. Наразі він перебуває за кордоном.

20 грудня про оголошення підозри Порошенку у державній зраді повідомила партія «Європейська солідарність» та низка ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах. Пізніше це підтвердили в генпрокуратурі, уточнивши, що допит заплановано на 23 грудня. Підозру Петру Порошенку підписав заступник генпрокурорки Олексій Симоненко, оскільки Ірина Венедіктова у відпустці.

Зазначимо, що 4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше пані генпрокурор Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду