Верховний суд визнав правоту Порошенка у справі за позовом Шарія

Верховний суд визнав правоту Порошенка у справі за позовом Шарія

31 Грудня 2021
12826
31 Грудня 2021
16:51

Верховний суд визнав правоту Порошенка у справі за позовом Шарія

12826
Анатолій Шарій вимагав від Петра Порошенка спростування заяви про те, що він «не український журналіст і працює на Росію».
Верховний суд визнав правоту Порошенка у справі за позовом Шарія
Верховний суд визнав правоту Порошенка у справі за позовом Шарія

П'ятий президент України, нардеп «Європейської солідарності» Петро Порошенко виграв у Верховному суді справу за позовом блогера Анатолія Шарія, який вимагав від експрезидента спростувати заяву про те, що Шарій «не український журналіст і працює на Росію».

Відповідну постанову від 22 грудня оприлюднено у Реєстрі судових рішень.

Предметом спору були слова Петра Порошенка, сказані 10 січня 2019 року під час робочої поїздки у Рівне. Тоді ще президента України запитали: «чому в Україні переслідуються українські журналісти, в тому числі відеоблогер Шарій?», натомість він відповів: «Аж ніяк. Бо Шарій – не український журналіст… Тому що він працює на Росію. І вам не раджу це питати».

13 травня 2020 року Печерський районний суд Києва задовольнив позов Шарія до Порошенка щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Печерський суд не побачив доказів, що блогер працює в інтересах Росії чи є російським журналістом.

Суд зобов’язав Петра Порошенка спростувати свою заяву, розмістивши спростування в «Урядовому кур’єрі», а також заплатити 1 537 гривень судового збору.

28 жовтня 2020 року Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського суду.

22 грудня 2021 року Верховний Суд постановив залишити касаційну скаргу Шарія без задоволення, а оскаржуване захистом Шарія рішення суду апеляційної інстанції – без змін. Хто такий Шарій – читайте в матеріалі Mediasapiens.

20 грудня року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

ДБР викликало Порошенка на допит 23 грудня, однак п'ятий президент не прийшов до Бюро. Зараз Порошенко перебуває у Польщі.

24 грудня в Офісі генпрокурора агенції «Укрінформ» повідомили, що погодили клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Фото: Петро Порошенко/Flickr 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12826
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ролд
818 дн. тому
Шарий гражданин Украины,а значит украинский журналист
Грэг
818 дн. тому
Основания, указанные в решении Верховного суда? 9 рублей -- раз! 9 рублей -- два! 9 рублей -- три! Правосудие продано!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду