detector.media
21.12.2021 08:49
Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду
Адвокат Порошенка заявив, що той не піде на допит у справі про держзраду
На думку захисника, повістки на допит «виписані у неправильний спосіб».

Експрезидент, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко не піде 23 грудня на допит у Державне бюро розслідувань у справі про державну зраду. Про це його адвокат Ілля Новіков сказав в ефірі каналу «UA: Перший», пише НВ.

«Ні, тому що чому він мав би на нього піти? Обидві повістки — і та, яку намагалися вручити у п’ятницю, і та, яку сьогодні засунули йому у хвіртку, вони виписані у неправильний спосіб», — вважає адвокат.

Він також пов'язав виклик Порошенка на допит із відпусткою генеральної прокурорки Ірини Венедіктової: мовляв, «вона не планувала цього тиску».

Нагадаємо, 17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. Наразі він перебуває за кордоном.

20 грудня про оголошення підозри Порошенку у державній зраді повідомила партія «Європейська солідарність» та низка ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах. Пізніше це підтвердили в генпрокуратурі, уточнивши, що допит заплановано на 23 грудня. Підозру Петру Порошенку підписав заступник генпрокурорки Олексій Симоненко, оскільки Ірина Венедіктова у відпустці.

Зазначимо, що 4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше пані генпрокурор Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: facebook.com/petroporoshenko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY