Американські ЗМІ опублікували нові дані розвідки про скупчення російських військ

Американські ЗМІ опублікували нові дані розвідки про скупчення російських військ

4 Грудня 2021
4067
4 Грудня 2021
11:15

Американські ЗМІ опублікували нові дані розвідки про скупчення російських військ

4067
Джерела видань стверджують, що Кремль планує почати наступ на кількох фронтах наступного року.
Американські ЗМІ опублікували нові дані розвідки про скупчення російських військ
Американські ЗМІ опублікували нові дані розвідки про скупчення російських військ

Американська розвідка припускає, що Кремль планує наступ на Україну одразу з кількох фронтів на початку 2022 року за участі до 175 тисяч військовослужбовців. Про це пишуть The Washington Post та AP 3 грудня.

У матеріалі The Washington Post звернули увагу, що разом з тим президент РФ Володимир Путін незадовго перед зустріччю з американським колегою президентом США Джо Байденом вимагає від Вашингтона гарантій, що Україна не стане членом НАТО.

Видання посилаються на офіційних осіб США та на документи, якими володіють журналісти. 

«Російські плани передбачають військовий наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, що вдвічі перевищує той, який ми бачили минулої весни під час раптових навчань Росії біля кордонів України… Плани включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію та техніку», – повідомило джерело The Washington Post.

Документ американської розвідки, отриманий WP, включає супутникові фотографії. На них видно, що російські війська зосереджуються у чотирьох місцях. Зараз розгорнуто 50 батальйонно-тактичних груп, і повідомляється, що до них перекинули нові танки та артилерію.  

Читайте також: 

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав тоді публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України. Де-факто президент визнав стягування російських військ до кордонів України.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба висловив думку, що рішення про вторгнення російських військ до України лежить у Кремлі «на столі». Однак зараз немає свідчень, що воно остаточно ухвалене Москвою.

Однак секретар РНБО Данілов не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні.

Фото: Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4067
Читайте також
24.12.2021 16:23
Галина Петренко
«Детектор медіа»
4 725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду