США попередили союзників про можливість вторгнення Росії до України – Вloomberg

США попередили союзників про можливість вторгнення Росії до України – Вloomberg

12 Листопада 2021
3075
12 Листопада 2021
12:22

США попередили союзників про можливість вторгнення Росії до України – Вloomberg

3075
Bloomberg: США поінформували ЄС про свої побоювання щодо можливої повномасштабної військової операції Росії проти України.
США попередили союзників про можливість вторгнення Росії до України – Вloomberg
США попередили союзників про можливість вторгнення Росії до України – Вloomberg

США «б'ють на сполох» через скупчення російських військ біля українського кордону та попередили союзників з Євросоюзу, що Росія може розглядати варіант повномасштабного вторгнення в Україну, пише Bloomberg.

Джерела видання повідомляють, що американські чиновники поінформували колег з ЄС про свої побоювання щодо можливої військової операції Росії проти України.

У четвер, 11 листопада, представник Білого дому офіційно заявив, що США проводять консультації з союзниками через нарощування російських сил на кордонах України, яку Вашингтон вважає своїм партнером.

Однак близькі до Кремля джерела Bloomberg стверджують, що «Росія не має наміру зараз розпочинати війну з Україною, хоча Москва має показати, що готова застосувати силу у разі потреби».

Інше близьке до Кремля джерело також вважає наступ малоймовірним, «оскільки російські війська зіткнуться з опором населення у Києві та інших містах, але існує план відповіді на провокації з боку України». Які саме «провокації» мали на увазі джерела, та що це за «план», видання не уточнює.

1 листопада видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями». 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало повідомлення американських ЗМІ, заявивши, що додаткове перекидання російських підрозділів до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

Однак канал CNN повідомив, що директор ЦРУ Вільям Бернс, який на початку листопада відвідав Москву, попередив російське керівництво про пильну увагу США до пересування російських військ поблизу українського кордону.

За даними журналістів, Бернс застеріг Кремль від можливих намірів провести будь-які наступальні операції проти України, а після зустрічей у Росії директор ЦРУ зателефонував президентові України Володимиру Зеленському. 4 листопада до Києва було направлено високопоставленого співробітника Держдепу. 

У Пентагоні заявили, що уважно стежать за переміщенням військ РФ біля кордонів України.

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України.

Фото: Минобороны России/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду