Сигнал каналу «Дом» ледь доходить до Луганська – ЗМІ

Сигнал каналу «Дом» ледь доходить до Луганська – ЗМІ

22 Листопада 2021
3029
22 Листопада 2021
11:25

Сигнал каналу «Дом» ледь доходить до Луганська – ЗМІ

3029
У Криму зона покриття мовника охоплює крайню північ півострова.
Сигнал каналу «Дом» ледь доходить до Луганська – ЗМІ
Сигнал каналу «Дом» ледь доходить до Луганська – ЗМІ

Карта покриття каналу для тимчасово окупованих територій «Дом» показує, що зона впевненого прийому сигналу мовника ледь доходить до окупованого Луганська. Про це пише «Українська правда» у статті «Великий "Дом" для президента. Як канал для окупованих територій може стати всеукраїнським».

«Карта покриття "Дому" показує, що зона впевненого прийому сигналу ледь доходить до Луганська. У Криму вона охоплює крайню північ півострова», – пише видання.

Рівень покриття сигналом в цифровому та аналоговому форматах мовлення. Усього «Дом» має 16 приймачів

Член громадської ради при Нацраді з питань телебачення і радіомовлення Олександр Глущенко у коментарі виданню повідомив, що якість сигналу може залежати від обладнання та природних перешкод.

«Щоб приймати сигнал "Дому", жителям, наприклад, Донецька треба фізично розвернути свою антену в бік підконтрольної Україні території», – каже Глущенко.

Намагаючись дізнатись рівень упізнаваності каналу за лінією розмежування, УП звернулась до колишнього журналіста з Луганська Сергія Сакадинського – у 2014-2015 він провів п’ять місяців у полоні бойовиків.

Восьмеро його сусідів в окупованому Луганську, старші 50 років, ні разу не чули про канал «Дом». Серед трьох знайомих 35-40 років тільки одна людина бачила новини про канал, але його не дивилась. На запитання, що дивляться у Луганську, Сакадинський відповів: «Россию 1».

Сам він про «Дом» чув, але, каже, що куди він мовить – «велика загадка».

«Ні в цифрі, ні в аналогу його нема. Ну і, зрозуміло, люди, які інтернетом не користуються, про нього взагалі не знають. Можливо, його можна спіймати десь ближче до Станиці Луганської, але точно не відомо», – каже Сакадинський.

Читайте також:

Телеканал «Дом» розпочав роботу у березні 2020 року, він повинен мовити на тимчасово окуповані території (ТОТ) для «об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного».

Головна мета каналу задекларована як інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Наразі дивитись «Дом» можна на вільних територіях України через супутник та в інтернеті, він поступово набуває статусу «всеукраїнського російськомовного державного телеканалу».

Скріншот відео: Телеканал ДОМ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3029
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду