detector.media
16.11.2021 19:01
Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні
Троє журналістів повідомили, що постраждали на польсько-білоруському кордоні
На білорусько-польському кордоні відбулось нове загострення внаслідок спроб мігрантів перетнути його.

16 листопада після спроб мігрантів перетнути білорусько-польський кордон по медичну допомогу звернулись троє мігрантів та троє журналістів з білоруського боку. Про це пише білоруське державне агенство «Белта». 

Були повідомлення про використання невідомими світло-шумових гранат, однак польська сторона підтвердила лише використання водометів.

Противостояние мигрантов и польских силовиков, снятое с дрона

Видео: «Белта» pic.twitter.com/mtmE70zeHY

— Медиазона. Беларусь (@mediazona_by) November 16, 2021

Ситуация на погранпереходе «Кузница», снятая с полицейского вертолета

Видео: МВД Польши pic.twitter.com/5Ptdu4Qw0T

— Медиазона. Беларусь (@mediazona_by) November 16, 2021

Польська поліція повідомила про сімох постраждалих в районі КПП «Брузгі». Двох постраждалих – чоловіка та жінку – доправили до лікарні з травмами голови. Ще п'ятеро отримали поранення рук та ніг.

Усі травми були завдані предметами, які кидали невідомі в коло польських силовиків з боку нейтральної землі між кордонами Польщі та Білорусі.

7 policjantów rannych podczas ataków w dniu dzisiejszym.
To m. in. policjant uderzony kamieniem w głowę i przewieziony do szpitala; policjantka z urazem głowy przewieziona do szpitala oraz 5 policjantów z obrażeniami rąk i nóg. Obrażenia powstaly po rzucanych w nas przedmiotach. pic.twitter.com/W484suRdy3

— Polska Policja ???????? (@PolskaPolicja) November 16, 2021

Ближче до вечора частина мігрантів залишила КПП, пише «Белта».

Мигранты начали перемещаться вглубь Беларуси. На стрим «Белты» попал пограничник, который говорит мигрантам «Стоп, я сказал», а потом «Гоу, я сказал»https://t.co/Omv5RHKRrJ pic.twitter.com/FT8X2FlY7P

— Медиазона. Беларусь (@mediazona_by) November 16, 2021

Їх направили до транспортно-логістичного центру поблизу кордону. Організувати нічліг наказав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає близький до нього телеграм-канал «Пул Першого».

Кореспондент прокремлівського «РІА Новини» пише, що близько 150-200 мігрантів покинули район біля КПП.

Частина мігрантів все ще перебуває біля КПП.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні триває гуманітарна криза. Білоруська пропаганда звинувачує в ній Польщу. Польща та Литва звинувачують в ній режим Лукашенка. 

У своїх сюжетах білоруська пропаганда намагається показати, як білоруси та білоруски допомагають мігрантам, збираючи їм продукти. Поряд із тим незалежні видання розповідають про те, як у прикордонному місті Гродно на мігрантах заробляють таксисти, підвищуючи ціну за проїзд, та орендодавці помешкань.

У відкритому листі лауреатки Нобелівської премії з літератури різних років звернулись до Ради Європи із закликом втрутитись у гуманітарну кризу, в якій режим Лукашенка використовує біженців як заручників.

Також вони вимагають доступу для акредитованих журналістів та медіа до районів прикордонної зони, в яких проголошено надзвичайний стан.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY