24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»

24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»

1 Листопада 2021
16493
1 Листопада 2021
13:05

24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»

16493
Керівництво 24 каналу та Дмитро Гнап не виключають відновлення співпраці після завершення жорсткого карантину.
24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»
24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко повідомив про призупинення співпраці з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації».

Зокрема, у коментарі «Детектору медіа» Андрейко підтвердив інформацію джерел про відсторонення Дмитра Гнапа від проєктів мовника.

«Ми співпрацюємо вже багато років. Гнап дуже талановитий автор і ведучий. З повагою ставлюся до його праці, разом ми створили багато чудових проєктів. Дмитро по-справжньому із захопленням ставиться до своєї роботи і це круто! Він став частиною 24 каналу, важливою частиною. Але серед багатьох політик у компанії є редакційна політика, і в частині ставлення до вакцинації і карантинних та інших обмежень також. Тут в кількох моментах наші ставлення до питання розійшлися, тому ми вирішили призупинити проєкти за участі Дмитра, аби його позиція не екстраполювалася на позицію 24-го щодо таких обмежень», – повідомив Андрейко.

Однак він висловив сподівання, що Гнап повернеться на канал. За словами Андрейка, сторони погодили, що це станеться «після завершення карантинних обмежень».

У коментарі «Детектору медіа» Дмитро Гнап підтвердив інформацію про призупинення співпраці з 24 каналом і також припустив її відновлення після завершення жорсткого карантину.  

«У нас справді є розбіжності щодо вакцинації. Я вважаю, що ця процедура повинна бути суто добровільною, бо лише сама людина може розпоряджатися своїм тілом… З керівництвом 24 каналу наші погляди щодо цього дійсно розішлися, і мені повідомили про припинення співпраці на час пандемії...», – сказав Гнап.

Гнап додав, що в нього немає жодних претензій до керівництва каналу. Якщо в Україні вирішать, що чергова хвиля коронавірусної хвороби минула, і обмеження знімаються, він готовий поновити співпрацю.

27 жовтня Дмитро Гнап опублікував у фейсбуці пост з підтримкою власника київського ресторану Nebos Максима Богдановича, який відмовився виконувати карантинні приписи чиновників, зокрема, щодо обов'язкової наявності у відвідувачів сертифікатів про вакцинацію.

«Він вважає, що лише власник може вирішувати, кого пускати до ресторану, а кого – ні. Ви боїтесь, що можете заразитися? Просто не ходіть до цього ресторану. Кілька перевірок, які до нього приходили, так і не змогли йому нічого пред'явити. Але на цьому, думаю, влада не зупиниться. Приклад Максима може стати важливим для всіх підприємців. Це прецедент. Через який може тріснути вся ця матриця чиновницьких вказівок і обмежень. Подивимось, як на це зреагує система. І як його підтримають інші підприємці», – написав журналіст.

Гнап додав, що «готовий всіляко допомагати йому боротися за свої права».

Скріншот відео: BIHUS.info/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду