24 канал подав заяву до НАБУ через можливий наклеп у матеріалі Володимира Горковенка

24 канал подав заяву до НАБУ через можливий наклеп у матеріалі Володимира Горковенка

12 Жовтня 2023
6322
12 Жовтня 2023
22:40

24 канал подав заяву до НАБУ через можливий наклеп у матеріалі Володимира Горковенка

6322
У своєму блозі, який 11 жовтня вийшов на сайті «Цензор.нет», Горковенко пише про те, що фірми, які хочуть отримати дозвіл на будівництво у Львові, начебто мають спершу заплатити за рекламу на ресурсах ТРК «Люкс».
24 канал подав заяву до НАБУ через можливий наклеп у матеріалі Володимира Горковенка
24 канал подав заяву до НАБУ через можливий наклеп у матеріалі Володимира Горковенка

У четвер, 12 жовтня, гендиректор медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко разом з журналістами 24 каналу, який входить у цей холдинг, подали заяву в НАБУ щодо матеріалу журналіста Володимира Горковенка, який вийшов на сайті «Цензор.НЕТ». Про це повідомили на сайті 24 каналу. Інформацію про подання заяви «Детектору медіа» також підтвердив сам Роман Андрейко.

«У нашій заяві йдеться про те, що нам стало відомо, що на певному сайті з'явилася інформація про нібито вчинення кримінального правопорушення, а саме: отримання неправомірної винагороди в особливо великих розмірах. На мою думку, варто перевірити цю інформацію і запросити автора публікації та головного редактора як свідків, щоб вони надали факти, якщо в них вони є. Але я впевнений, що ніяких фактів у них немає. Бо це фейк», — зазначив гендиректор медіахолдингу в розмові з «ДМ».

У блозі, що 11 жовтня опублікував «Цензор.НЕТ», Володимир Горковенко з посиланням на власне джерело написав про те, що фірма, яка хотіла отримати дозвіл на будівництво у Львові, начебто мала спершу заплатити 12 млн гривень за рекламу на ресурсах ТРК «Люкс», кінцевою бенефіціаркою якого є дружина мера Львова Андрія Садового Катерина Кіт-Садова. Водночас Горковенко стверджує, що нібито попри оплату реклами ця фірма зрештою все одно не отримала обіцяного дозволу. Автор вважає, що цей випадок свідчить про існування корупційної схеми загалом.

На думку Романа Андрейка, за свій матеріал Володимир Горковенко отримав гроші від замовників «чорного піару». 

На запитання про те, чому команда медіахолдингу не подала заяву про наклеп до суду, а натомість звернулася саме до НАБУ, Роман Андрейко відповів: «Тому що сума, вказана в статті, досить велика і згадується посадовець високого рангу, тобто це їх підслідність. Чому не до суду? Бо всі покручі, які вважають себе медіа тільки того і чекають: подайте заяву, походіть до суду, потім апеляція і… десь так через 1–1,5 року після рішення суду вони опублікують спростування. Коли вже всі про це забудуть». 

Володимир Горковенко в коментарі «Детектору медіа» сказав, що після виходу його матеріалу представники ТРК «Люкс» не намагалися з ним зв'язатися. Однак він готовий надати підтвердження своєї інформації щодо можливої корупційної схеми, якщо його викличе НАБУ. 

Нагадаємо, львівський медіахолдинг «Люкс» об'єднує мережеві радіостанції «Люкс ФМ» і «Максимум», телеканал новин «24», інтернет-видання Zaxid.net, 24tv.ua, «Football 24» і рекламне агентство «Люкс».

Кінцевими власниками медіахолдингу є Катерина Кіт-Садова, Роман Андрейко та Оксана Андрейко.

Колаж: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду