detector.media
01.11.2021 13:05
24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»
24 канал призупиняє співпрацю з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації»
Керівництво 24 каналу та Дмитро Гнап не виключають відновлення співпраці після завершення жорсткого карантину.

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко повідомив про призупинення співпраці з Дмитром Гнапом через розбіжності у «ставленні до вакцинації».

Зокрема, у коментарі «Детектору медіа» Андрейко підтвердив інформацію джерел про відсторонення Дмитра Гнапа від проєктів мовника.

«Ми співпрацюємо вже багато років. Гнап дуже талановитий автор і ведучий. З повагою ставлюся до його праці, разом ми створили багато чудових проєктів. Дмитро по-справжньому із захопленням ставиться до своєї роботи і це круто! Він став частиною 24 каналу, важливою частиною. Але серед багатьох політик у компанії є редакційна політика, і в частині ставлення до вакцинації і карантинних та інших обмежень також. Тут в кількох моментах наші ставлення до питання розійшлися, тому ми вирішили призупинити проєкти за участі Дмитра, аби його позиція не екстраполювалася на позицію 24-го щодо таких обмежень», – повідомив Андрейко.

Однак він висловив сподівання, що Гнап повернеться на канал. За словами Андрейка, сторони погодили, що це станеться «після завершення карантинних обмежень».

У коментарі «Детектору медіа» Дмитро Гнап підтвердив інформацію про призупинення співпраці з 24 каналом і також припустив її відновлення після завершення жорсткого карантину.  

«У нас справді є розбіжності щодо вакцинації. Я вважаю, що ця процедура повинна бути суто добровільною, бо лише сама людина може розпоряджатися своїм тілом… З керівництвом 24 каналу наші погляди щодо цього дійсно розішлися, і мені повідомили про припинення співпраці на час пандемії...», – сказав Гнап.

Гнап додав, що в нього немає жодних претензій до керівництва каналу. Якщо в Україні вирішать, що чергова хвиля коронавірусної хвороби минула, і обмеження знімаються, він готовий поновити співпрацю.

27 жовтня Дмитро Гнап опублікував у фейсбуці пост з підтримкою власника київського ресторану Nebos Максима Богдановича, який відмовився виконувати карантинні приписи чиновників, зокрема, щодо обов'язкової наявності у відвідувачів сертифікатів про вакцинацію.

«Він вважає, що лише власник може вирішувати, кого пускати до ресторану, а кого – ні. Ви боїтесь, що можете заразитися? Просто не ходіть до цього ресторану. Кілька перевірок, які до нього приходили, так і не змогли йому нічого пред'явити. Але на цьому, думаю, влада не зупиниться. Приклад Максима може стати важливим для всіх підприємців. Це прецедент. Через який може тріснути вся ця матриця чиновницьких вказівок і обмежень. Подивимось, як на це зреагує система. І як його підтримають інші підприємці», – написав журналіст.

Гнап додав, що «готовий всіляко допомагати йому боротися за свої права».

Скріншот відео: BIHUS.info/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY