ОП відреагував на статтю Медведєва з грубими та образливими випадами на адресу України

ОП відреагував на статтю Медведєва з грубими та образливими випадами на адресу України

11 Жовтня 2021
5361
11 Жовтня 2021
15:28

ОП відреагував на статтю Медведєва з грубими та образливими випадами на адресу України

5361
ОП: Медведєвим скористались як слабкою фігурою, про яку ніхто не буде шкодувати.
ОП відреагував на статтю Медведєва з грубими та образливими випадами на адресу України
ОП відреагував на статтю Медведєва з грубими та образливими випадами на адресу України

Офіс президента вважає статтю заступника голови РНБО Росії, колишнього президента і прем'єра Дмитра Медведєва про Україну «вкрай дивним, недоречним та неактуальним текстом». Про це йдеться в заяві ОП, яка є в розпорядженні BBC News Україна.

В Офісі президента зазначають, що Дмитро Медведєв, який атакує українську владу та вважає, що з нею Росії немає про що розмовляти, «давно випав з актуального політичного порядку денного».

На думку офіційного Києва, якщо стаття Медведєва «в такій образливій тональності», була його особистою ініціативою, то так він міг хіба що «показати старшим товаришам, що він ще чогось вартий». В ОП схиляються до думки, що він не діяв самостійно.

«Оскільки особливої репутаційної цінності Медведєв вже не має, рішення вкласти в його уста відкриті образи та настільки брутальну брехню може свідчити про той факт, що Медведєвим як слабкою фігурою, про яку ніхто не буде шкодувати, просто скористалися, щоб заявити різку шантажистську позицію», – говориться в заяві.

В ОП нагадують, що стаття вийшла в день візиту до Москви представниці Держдепу США Вікторії Нуланд.

«Це показує досить нервовий стан російської влади, яка просто не знає, як вивести з глухого кута відносини між Росією та цивілізованим світом. Якщо і розглядати це як сигнал, то звернути увагу на нього варто було б, перш за все, самим росіянам. Якщо від імені держави допускається така стилістика, то справи кепські».

У понеділок, 11 жовтня, експрезидент РФ Дмитро Медведєв опубліковав в російській газеті «Коммерсантъ» статтю з низкою грубих та образливих випадів на адресу України та української влади.

Українську владу він назвав «нещасними людьми», а українському президенту він пригадав заробітки в Росії, заявивши, що він «повністю змінив політичну і моральну орієнтацію». Медведєв вважає, що Захід нібито керує Україною, та заявляє, що Росії «з васалами мати справу немає сенсу». Також Медвєдев пропонував дочекатися, доки «в Україні з'явиться нормальна влада».

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав статтю Медведєва про Україну «важливою публікацією», в якій автор «багато речей називає своїми іменами».

У липні 2021 року статтю зі своїм трактуванням української історії опублікував президент РФ Володимир Путін. У ній Путін просував імперську тезу про українців та росіян як «один народ».

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5361
Читайте також
11.10.2021 16:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
3 790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду