Арахамія пояснив бажання замінити Разумкова розбіжностями щодо закону про олігархів

Арахамія пояснив бажання замінити Разумкова розбіжностями щодо закону про олігархів

1 Жовтня 2021
4712
1 Жовтня 2021
11:59

Арахамія пояснив бажання замінити Разумкова розбіжностями щодо закону про олігархів

4712
Давид Арахамія: Закон про олігархів призвів у парламенті до «холодної регламентної війни».
Арахамія пояснив бажання замінити Разумкова розбіжностями щодо закону про олігархів
Арахамія пояснив бажання замінити Разумкова розбіжностями щодо закону про олігархів

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що однією з причин початку процедури звільнення спікера Дмитра Разумкова стали розбіжності щодо закону про олігархів.

В етері «Україна 24» Арахамія заявив, що закон про олігархів досі не вийшов з парламенту, «тому що почалися різні юридичні відмазки».

«Ми бачимо, що на цьому питанні повністю розходяться наші погляди, і хтось не хоче, щоб закон був прийнятий, принаймні, в такому вигляді, і щоб він працював», – заявив Арахамія.

Протиріччя з Разумковим через закон про олігархів Арахамія назвав «холодною регламентною війною».

«Я чув сьогодні в ЗМІ закиди, що це (заміна спікера – Ред.) узурпація влади. Я всім нагадую, що крісло спікера фактично належить "Слузі народу" станом на зараз, і чинний спікер був делегований від "Слуги народу"... Якщо людина більше не "слуга народу", або не збігаються у неї думки зі "Слугою народу", вона буде просто замінена, як всі інші посади, як в Кабінеті міністрів, де ми плануємо обговорювати заміни на стратегічній сесії», – сказав Арахамія.

30 вересня у Верховній Раді розпочали процедуру збору підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова. Ініціатором збору підписів став очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Зауважимо, що нардепам необхідно зібрати 150 підписів, у разі наявності такої кількості підписів питання виносять на голосування. Для відставки спікера необхідно 226 голосів нардепів.  

Останнім часом спостерігається суттєве погіршення відносин між Разумковим та командою президента Володимира Зеленського. Разумков неодноразово критикував ініціативи Офісу президента, зокрема, президентський законопроєкт про олігархів. 

Разумков виступає проти наділення РНБО правом визначати громадянина олігархом. У вересні Разумков відправив законопроєкт на розгляд Венеціанської комісії, її висновок має надійти у грудні цього року. Цей крок спікера викликав невдоволення та критику з боку команди президента.

23 вересня Верховна Рада у другому читанні проголосувала за зконопроєкт про олігархів. Пізніше стало відомо, що законопроєкт про олігархів був ухвалений із поправками, які суперечать одна одній. Зокрема, одна з ухвалених правок покладає функцію визнання людини олігархом на РНБО, інша, запропонована спікером Разумковим – на НАЗК. Сам Разумков не був присутній у сесійній залі під час голосування через коронавірусну хворобу. 

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, Разумков почав гальмувати  ініціативи президента та відмовляється бути «командним гравцем»

Сам Разумков неодноразово заявляв, що у відставку добровільно йти не збирається, але за посаду триматися не буде.

Фото: David Braun/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4712
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лесь
927 дн. тому
Руслан Стефанчук заявив, що виконати регламент повністю практично неможливо. Перший віце-спікер висловився стосовно порушення процедури голосування. За цієї каденції Верховної Ради не було ухвалено жодного закону в повній відповідності до Регламенту. Про це 1 жовтня він повідомив в інтерв'ю виданню "Лівий берег". Таким чином Стефанчук признався, ЩО ВСІ ЗАКОНИ , ПРИЙНЯТІ ВР І ПІДПИСАНІ ЗЕЛЕНСЬКИМ , Є ОДНИМ ВЕЛИКИМ ЗЛОЧИНОМ , ЗА ЯКІ ПОВИННІ ВІДПОВІДАТИ ВСІ НАРДЕПИ "СЛУГ НЕУКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ", СПІКЕР ТА ПРЕЗИДЕНТ ! ЦЕ Є ОДНА ВЕЛИЧЕЗНА ОРГАНІЗОВАНА БАНДА, ЩО ПЛЮЄ НА КОНСТИТУЦІЮ УКРАЇНИ, НА ЗАКОНИ УКРАЇНИ , Є КРИМІНАЛЬНИМИ ЗЛОЧИНЦЯМИ ЯКІ УЗКРПУВАЛИ ВЛАДУ ! БАНДУ ГЕТЬ !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду