Сущенка зареєстрували в одному з Іллєнком окрузі на довибори до Верховної Ради

Сущенка зареєстрували в одному з Іллєнком окрузі на довибори до Верховної Ради

17 Вересня 2021
2970
17 Вересня 2021
18:59

Сущенка зареєстрували в одному з Іллєнком окрузі на довибори до Верховної Ради

2970
Вибори відбудуться 31 жовтня.
Сущенка зареєстрували в одному з Іллєнком окрузі на довибори до Верховної Ради
Сущенка зареєстрували в одному з Іллєнком окрузі на довибори до Верховної Ради

У п’ятницю Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала чотирьох кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах, які відбудуться 31 жовтня, пише «Інтерфакс-Україна».

Колишнього журналіста, політв'язня та першого заступника голови Черкаської обласної ради Романа Сущенка, який балотується від партії «Європейська солідарність», зареєстрували в окрузі №197 на Черкащині. 

Разом із ним у цьому окрузі балотується кандидат від партії «Свобода» та екснардеп Андрій Іллєнко.

Виборчий процес почався 1 вересня. Участь у виборах зможуть узяти понад 290 тис. виборців. Голосування проходитиме на 188 виборчих дільницях у Херсонській області та на 141 виборчій дільниці в Черкаській області.

Нагадаємо, що Роман Сущенко став депутатом Черкаської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність». Він заявляв, що планує балотуватися до Верховної Ради.

Сущенко працював власним кореспондентом ІА «Укрінформ» у Франції, коли з порушенням міжнародних норм його затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною метою. 7 жовтня 2016 року Сущенку висунули обвинувачення у шпигунстві. Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив його до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

Сущенка етапували в колонію №11 у Кіровській області РФ. У серпні 2019-го стало відомо, що він підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін «35 на 35», у рамках якого 24 військовополонені моряки та 11 українських політв’язнів, серед яких режисер Олег Сенцов та журналіст Роман Сущенко, повернулися на Батьківщину. Україна, своєю чергою, видала Росії 35 осіб, серед яких керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрювали в державній зраді.

9 вересня 2019 Марк Фейгін повідомив, що Роману Сущенку на 20 років заборонили в'їзд на територію Росії.

Фото: відкриті джерела

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2970
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду