Фейгін розповів, що Сущенко підписав згоду відбувати покарання в Україні

Фейгін розповів, що Сущенко підписав згоду відбувати покарання в Україні

7 Серпня 2019
1914

Фейгін розповів, що Сущенко підписав згоду відбувати покарання в Україні

1914
Громадський захисник незаконно ув'язненого в Росії журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.
Фейгін розповів, що Сущенко підписав згоду відбувати покарання в Україні
Фейгін розповів, що Сущенко підписав згоду відбувати покарання в Україні

Про це захисник повідомив у коментарі «Укрінформу».

«Під час спілкування з Романом Сущенком, недавнього - по телефону, і більш раннього - особистого, ми обговорювали також і перспективи обміну, звільнення. Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу. Плани російської сторони не є нам відомі», - сказав Марк Фейгін.

На його думку, переговори про можливий обмін журналіста зараз «на стадії завмирання». Марк Фейгін також розповів, що 5 серпня Сущенку продовжили на три місяці термін тримання у «безпечному місці».

«Більше того, його переселили в камеру трохи краще, колишня була сирувата. Зараз Роман перебуває в ній один», - розповів Фейгін.

Як писав «Детектор медіа», 18 липня адвокат Марк Фейгін розповідав про позитивні перспективи щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, а 31 липня припустив, що Романа Сущенка можуть обміняти на керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1914
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду