Арахамія розповів, як жартував із Коломойським над законом про олігархів

Арахамія розповів, як жартував із Коломойським над законом про олігархів

17 Вересня 2021
2557
17 Вересня 2021
14:19

Арахамія розповів, як жартував із Коломойським над законом про олігархів

2557
Журналісти попросили політика прокоментувати спілкування з бізнесменом під час футбольного матчу.
Арахамія розповів, як жартував із Коломойським над законом про олігархів
Арахамія розповів, як жартував із Коломойським над законом про олігархів

Глава фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія розповів журналістам, про що спілкувався з бізнесменом Ігорем Коломойським на стадіоні під час футбольного матчу «Динамо – Бенфіка» 14 вересня, пише «Інтерфакс-Україна». Фото їхнього спілкування раніше оприлюднив журналіст «УП» Михайло Ткач.

«Він (Коломоський. – Ред.) сказав: "Зараз я до тебе підійду – і тобі потрібно буде декларуватися", а я йому кажу: "Не поспішайте, ще пару тижнів є – можна не декларуватися". Обмінялися жартами про закон про олігархів», – розповів Арахамія.

Він також заявив, що на матчі був із дружиною, сином і другом та нібито не знав, що там буде Коломойський, і взагалі, за його словами, сидів не у віп-ложі, хоча мав туди квиток.

Нагадаємо, що законопроєктом про олігархів пропонується, щоб особи зі статусом олігарха подавали декларацію про контакти зі службовцями, в тому числі про зустрічі та розмови в офлайн- та онлайн-форматах будь-якого змісту (окрім відкритих офіційних заходів). 

2 червня 2021 року президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про олігархів. Його текст доступний на сайті парламенту.

1 липня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про олігархів, за документ проголосували 275 народних депутатів. Підсумковий розгляд законопроєкту було заплановано на осінь 2021 року.

5 вересня 2021 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі до спікера Разумкова заявила, що президентський законопроєкт про олігархів не відповідає Конституції України.

На її думку, порушеннями є наділення президента і РНБО не передбаченими Конституцією України повноваженнями, обмеження прав людини залежно від майнового стану, опосередковане введення цензури в ЗМІ та ін.

10 вересня Разумков повідомив, що законопроєкт «про олігархів» уже спрямований на експертизу до Венеціанської комісії.  У комісії це підтвердили.

Фото: facebook.com/mixailotkach

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2557
Читайте також
11.06.2021 13:06
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 078
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
921 дн. тому
Всі депутати, судді, члени уряду є людьми, що взяли на себе зобов'язання служити народу України і нікому іншому. Відповідно, на час їхньої державної діяльності, вони повинні бути повністю публічними і підконтрольними для кожного громадянина України, в т.ч. всі їхні контакти, чи з олігархами чи з будь ким. Але чомусь приймають зовсім інший закон, заходять зовсім з іншого боку!
Орест
923 дн. тому
Кавказці за гроші рідну мати продадуть, ара-хам не виключення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду