detector.media
13.09.2021 14:03
Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай
Kharkiv MeetDocs 2021 відкриє фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай
Показ відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії.

П'ятий Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs, який пройде з 26 вересня по 2 жовтня 2021 року, відкриється фільмом «Стоп-Земля» Катерини Горностай, повідомляє пресслужба.

«Стоп-Земля» — чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе. 16-річна Маша вчиться у звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, які по-своєму переживають напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати — ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов та інші.

Світова прем’єра фільму відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де картина отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм.

Українська прем’єра відбулася в рамках Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили нагородою Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм». Увесь акторський колектив фільму журі нагородило за «Найкращу акторську роботу».

В український кінопрокат стрічка вийде 4 листопада 2021 року.

Показ фільму на Kharkiv MeetDocs відбудеться 26 вересня в межах урочистого відкриття у Харківській філармонії. Після перегляду можна буде поспілкуватися із творчою командою на сесії запитань та відповідей.

Kharkiv MeetDocs 2021 відбудеться у змішаному форматі — онлайн та офлайн. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей із професіоналами індустрії.

Фото: кадр із фільму / пресслужба

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY