Фільм «Стоп-Земля» здобув премію імені Лесі Українки за 2021 рік

Фільм «Стоп-Земля» здобув премію імені Лесі Українки за 2021 рік

30 Грудня 2021
1889
30 Грудня 2021
10:57

Фільм «Стоп-Земля» здобув премію імені Лесі Українки за 2021 рік

1889
У 2021 році стрічка отримала три нагороди 12-го Одеського міжнародного фестивалю та «Кришталевого ведмедя» юнацького журі програми Berlinale Generation 14plus 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.
Фільм «Стоп-Земля» здобув премію імені Лесі Українки за 2021 рік
Фільм «Стоп-Земля» здобув премію імені Лесі Українки за 2021 рік

Держкомтелерадіо визначив лауреатів премії імені Лесі Українки за 2021 рік, про що повідомила пресслужба.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» з п’яти висунутих творів більшістю голосів члени комітету визнали переможцем повнометражний ігровий фільм «Стоп-Земля» Катерини Горностай. Це драма дорослішання, розповідь про перший чуттєвий досвід підлітків. У фільмі знялися непрофесійні актори – звичайні школярі з Києва і Київської області. 

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» з 54 претендентів перемогла книга Лариси Ніцой «Незламні мураші». Це українська патріотична казка для родинного читання. У ній йдеться про працьовитих мурашок, мирне життя яких порушили сусіди, здійснивши підлий напад.

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» з 16 висунутих робіт перемогла серія казок «Киці-мандрівниці» у художньому оформленні Дмитра Печенкіна. Члени комітету відзначили виразні образи казкових персонажів, а також ілюстрації подорожей різними країнами, які вчать маленьких читачів сприймати такий різний світ та інші народи.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» серед шести висунутих робіт кращою визнано виставу Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша «Легенда про Дракона» (автор Сергій Новачук, режисер–постановник Ірина Корольова). Це сучасна казка з історичними та фантастичними персонажами та пригодницьким сюжетом.

Нагадаємо, драма Катерини Горностай «Стоп-Земля» вийде в прокат 20 січня. Головна героїня стрічки — 11-класниця Маша, яка готується до випускних екзаменів, проте закохується в однокласника Сашу. Подолати перші складнощі на шляху до дорослого життя Маші допомагають її друзі та близькі.

Світова прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі, де стрічка здобула нагороду «Кришталевий ведмідь» від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм.

Українська прем’єра відбулася в межах конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили Гран-прі та «Золотим Дюком» як «Найкращий повнометражний фільм». Увесь акторський колектив фільму журі нагородило за «Найкращу акторську роботу». Фільм також має п’ять нагород премії «Кіноколо» від українських кінокритиків.

Проєкт фільму«Стоп-Земля» здобув підтримку Українського культурного фонду та став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Державного агентства з питань кіно.

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Читайте також
08.02.2022 14:30
Олена Коркодим
«Детектор медіа»
4 157
02.03.2021 13:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
«Детектор медіа»
4 664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду