Кулеба: «Кримська платформа» стала поразкою Росії

Кулеба: «Кримська платформа» стала поразкою Росії

26 Серпня 2021
3985
26 Серпня 2021
14:28

Кулеба: «Кримська платформа» стала поразкою Росії

3985
Дмитро Кулеба: «Кримська платформа» викликала безпрецедентну реакцію у світі.
Кулеба: «Кримська платформа» стала поразкою Росії
Кулеба: «Кримська платформа» стала поразкою Росії

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що запуск «Кримської платформи» став поразкою Росії.

За словами Кулеби, «Кримська платформа» викликала безпрецедентну реакцію у світі, факт проведення міжнародного саміту свідчить про «поразку Росії на кримському напрямку».

Кулеба повідомив, що у подальшому робота «Кримської платформи» зосередиться на п'ятьох основних напрямках:

  • зміцнення міжнародної політики невизнання окупації Криму;
  • застосування санкцій;
  • протидія порушенням прав людини;
  • гарантія безпеки і свободи судноплавства;
  • подолання економічних та екологічних наслідків російської окупації.

23 серпня 2021 року у Києві у виставковому центрі «Парковий» відбувся перший інавгураційний саміт «Кримської платформи», присвячений питанню деокупації Криму.

Загалом, «Кримська платформа» – це переговорний майданчик для координації дій Києва і міжнародних партнерів заради повернення окупованого Криму до складу Україні.

«Кримська платформа» об’єднала 46 країн, зокрема, США, всіх членів Євросоюзу, Австралії, Великої Британії, Грузії, Ісландії, Канади, Молдови, Нової Зеландії, Норвегії, Північної Македонії, Туреччини, Чорногорії, Швеції, Японії.

Учасники ухвалили спільну Декларацію, де, зокрема, підтвердили, що «будь-яка зміна статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя як суверенної території України не визнається і не буде визнаватися».

Під час саміту лідер кримськотатарського народу, нардеп «Європейської солідарності» Мустафа Джемілєв нагадав кримськотатарську приказку: «Царство шакалів триває доти, поки не прокинуться і не піднімуться на ноги леви».

Саміт «Кримської платформа» викликав нервову реакцію РФ. Зокрема, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав саміт «надзвичайно недружнім щодо Росії», а очільник МЗС Росії Сергій Лавров «порожньою русофобською акцією».

Докладніше про мету «Кримської платформи» – у матеріалі «Детектора медіа» за посиланням.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. На півострові продовжуються репресії проти проукраїнські налаштованих громадян та вільної преси. 

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3985
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любов
966 дн. тому
Начхати Путіну на вашу платформу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду