США запросили Україну на саміт із питань демократії

США запросили Україну на саміт із питань демократії

24 Листопада 2021
1902
24 Листопада 2021
10:17

США запросили Україну на саміт із питань демократії

1902
Саміт проходитиме онлайн із 9 по 10 грудня.
США запросили Україну на саміт із питань демократії
США запросили Україну на саміт із питань демократії

Президент США Джо Байден запросив Україну та ще близько 110 країн на віртуальний саміт із питань демократії, який відбудеться у грудні поточного року.

Як свідчить список, опублікований на сайті Держдепартаменту, серед запрошених – майже всі союзники США.

У списку запрошених – Україна, Велика Британія, Канада, Чехія, Польща, Швеція, Швейцарія, Вірменія, Болгарія, Грузія, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Пакистан, Румунія, Сербія, Тайвань та інші країни.

Однак у списку немає жодної країни Центральної Азії, а також Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Угорщини, Росії, Китаю та Туреччини.

Саміт проходитиме онлайн із 9 по 10 грудня. Крім лідерів країн і урядів, до участі запрошені представники громадянського суспільства і приватного сектору.

«Саміт буде зосереджений на викликах і можливостях, які стоять перед демократіями, і надасть платформу для лідерів, щоб оголосити як індивідуальні, так і колективні зобов’язання, реформи й ініціативи щодо захисту демократії та прав людини всередині країни і за кордоном», – повідомив Держдеп. 

Під час саміту обговорять внутрішні й міжнародні ініціативи для протидії авторитаризму, боротьби з корупцією та сприяння повазі до прав людини.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1902
Читайте також
22.08.2021 15:43
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду