«Перші дев'ять місяців – повна катастрофа». Мендель розповіла, хто забороняв ОП коментувати тему Криму

«Перші дев'ять місяців – повна катастрофа». Мендель розповіла, хто забороняв ОП коментувати тему Криму

22 Липня 2021
8587
22 Липня 2021
19:55

«Перші дев'ять місяців – повна катастрофа». Мендель розповіла, хто забороняв ОП коментувати тему Криму

8587
Мендель сказала, що не знає, чому на тему Криму говорити було заборонено. Але, за її словами, забороняв не Андрій Богдан, а Кирило Тимошенко.
«Перші дев'ять місяців – повна катастрофа». Мендель розповіла, хто забороняв ОП коментувати тему Криму
«Перші дев'ять місяців – повна катастрофа». Мендель розповіла, хто забороняв ОП коментувати тему Криму

Експрессекретарка президента України Юлія Мендель в інтерв'ю «Радіо НВ» розповіла, що перші 9 місяців роботи пресслужби Офісу президента вважає повною катастрофою.

Мендель розповіла, що було багато тем, на які потрібно було висловлюватись. Однак чомусь «був бан на те, щоби коментувати навіть найзрозуміліші, найзвичайнісінькі речі». Наприклад, говорити про Крим.

«Я вважаю, що перші дев’ять місяців нашої комунікації в Офісі – це була повна катастрофа, на превеликий жаль. Я постійно вказувала на те, що нам приходило дуже багато запитів, що ми мали давати нашу позицію, що ми мали звучати в цьому інформаційному, дезінформаційному вакуумі. Але на жаль, був бан на те, щоби коментувати навіть найзрозуміліші, найзвичайнісінькі речі. Наприклад, так багато було питань "скажіть про Крим". Чому нам забороняли говорити про Крим – незрозуміло», – розповіла Мендель.

У той час, з травня 2019-го до лютого 2020 року, головою Адміністрації, а згодом і керівником Офісу президента був Андрій Богдан. Однак за словами Мендель, не він забороняв говорити про Крим, а керівник інформаційної політики ОП, яким тоді був Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, що Юлія Мендель працювала на посаді прессекретаря президента Володимира Зеленського з червня 2019 року по квітень (а де-факто липень) 2021 року. Новим речником президента був призначений ведучий новин на каналі «Україна 24» Сергій Никифоров.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

В Офісі президента допустили, що після звільнення з посади речниці Мендель може стати позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У березні-квітні 2021 року Мендель вже співпрацювала з каналом «Дом», який запустив програму «Погляд з Банкової». У програмі головними діючими особами виступали стейкхолдери, пов’язані з Офісом президента.

Зокрема, Мендель погодилась спеціально для аудиторій каналу з тимчасово окупованих територій та Донецької і Луганської областей надавати відповіді на питання як речниця президента. Так, 15 березня вийшов випуск програми «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

Через чисельні негативні відгуки канал «Дом» повідомив, що Мендель вела  пілотний випуск програми «Погляд з Банкової» та не буде на постійній основі ведучою телешоу на каналі. 

4 квітня в етері каналу «Дом» Юлія Мендель заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Також у липні Мендель приєдналася до телепроєкту «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».

Фото: Юлія Мендель / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8587
Читайте також
25.07.2021 17:34
Тетяна Трощинська, «Громадське радіо»
3 205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду