Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук

Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук

13 Березня 2021
4426
13 Березня 2021
15:38

Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук

4426
У жовтні він повідомляв, що лікується від важкої хвороби.
Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук
Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук

У ніч на 12 березня помер журналіст, громадський діяч, колишній прессекретар українського політика В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук. Про це повідомила у Facebook його колишня дружина Олена Бондаренко.

«Сьогодні уночі помер батько мого сина – Дмитро Понамарчук. Під час тривалої хвороби Дмитра його доглядав Славко. Славкові потрібна підтримка. Дмитрові світла пам'ять», – написала вона.

Дмитро Понамарчук народився 13 липня 1962 року в Донецьку. 

У 1983-1984 роках він працював у місті Ачинську Красноярського краю (РФ) у місцевих газетах, на районному радіо, у драмтеатрі. По поверненню до Києва став кореспондентом «Спортивної газети», працював спортивним оглядачем у «Київській правді» та журналі «Україна», редактором «Радіо Київ», був серед засновників «Радіо ROKS Україна».

У 1991 році Понамарчук став прессекретарем В'ячеслава Чорновола, коли той був народним депутатом I скликання і кандидатом у президенти України. Дмитро Понамарчук очолював агенцію «Рух-прес», був редактором політвідділу газети В'ячеслава Чорновола «Час/Тіме».

У 1995-1996 роках Дмитро Понамарчук зробив серію автобіографічних телеспогадів Леха Валенси, Станіслава Шушкевича, Вітаутаса Ландсбергіса та інших видатних діячів у межах міжнародного проєкту «Усна історія Незалежної України».

25 березня 1999 року лідер Народного Руху Чорновол загинув в автокатастрофі. Понамарчук був у тій же автівці, зазнав важких травм. У вересні 1999 року він заснував Фонд вільних журналістів імені В’ячеслава Чорновола.

У жовтні 2020 року Понамарчук повідомив у Facebook, що лікується від важкої хвороби.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду