Зеленський підписав указ про створення музею Івана Марчука

Зеленський підписав указ про створення музею Івана Марчука

12 Червня 2021
3464
12 Червня 2021
15:43

Зеленський підписав указ про створення музею Івана Марчука

3464
На створення музею митець чекав 17 років.
Зеленський підписав указ про створення музею Івана Марчука
Зеленський підписав указ про створення музею Івана Марчука

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №232/2021 «Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука».

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Так Зеленський підтримав ініціативу представників творчої спільноти із створення в Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва, де будуть виставлені роботи художника.

«Згідно з документом, Кабінет міністрів разом з представниками творчої громадськості повинен розробити в місячний термін концепцію музейно-культурного центру і план заходів по його створенню. Крім того, уряд має забезпечити проведення промокампанії про цей центр», – сказано в повідомленні.

Художник, автор таких видатних творів, як «Золота ніч», «Човни цвітом поросли», «Зимовий вечір» віддавна мріяв про власний музей. 

Полотно «Золота ніч» продали за $96,8 тисяч на аукціоні дому Golden Section

Іван Марчук є лауреатом Національної премії України імені Т. Г. Шевченка та членом наукової ради Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі. Його роботи налічують близько 5 000 творів, він провів понад 150 персональних і близько 50 колективних виставок. 

У 2007-му художник потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» британської газети The Daily Telegraph.

У 2021 році лауреатами Національної премії України ім. Тараса Шевченка стали: Оксана Луцишина в номінації «Література» за роман «Іван і Феба»; Станіслав Асєєв із книгою «В ізоляції» в номінації «Публіцистика, журналістика»

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду