Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ

Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ

3 Червня 2021
2710
3 Червня 2021
21:12

Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ

2710
Співробітники ДПСУ відправили «громадянин Росії Ш.» зворотнім рейсом.
Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ
Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ

В Україну не пустили російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який прилетів до Києва 3 червня рейсом з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, прикордонники відмовили  у пропуску «громадянину Росії Ш., 1969 року народження, який раніше «співпрацював з одним з українських телеканалів».

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко підтвердив виданню «Українська правда», що в аеропорту «Бориспіль» прикордонники відмовили в пропуску російському політтехнологу 1969 року народження, який прилетів в Україну авіарейсом з Дубая.

За даними джерела УП, йдеться саме про Ігоря Шувалова. 

Шувалов був заступником директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє новинні програми для телеканалу «Інтер».

22 травня 2017 року Держприкордонслужба видворила Шувалова з України. За даними СБУ, Шувалов був задлучений до активних заходів російських спецслужб, поширюючі «спеціально підготовлені резонансні відомості через засоби масової інформації». 

У травні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Ігоря Шувалова до Державної міграційної служби України. Департамент карного розшуку Національної поліції України фігурував у справі Шувалова проти Міграційної служби України як третя особа. 

8 квітня 2019 року суддя Окружного адміністративного суду міста Києва С.К. Каракашьян визнав протиправною заборону на в’їзд громадянина РФ Ігоря Шувалова і повністю задовольнив його позов проти Державної міграційної служби України.

Шувалов активно співпрацював з режимом Віктора Януковича, російського політтехнолога вважали з відповідальним за інформаційну політику. Ще раніше Шувалов співпрацював з очільником АП часів Леоніда Кучми Віктором Медведчуком. 

Фото: Новинарня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду