Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України

Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України

21 Липня 2021
2484
21 Липня 2021
16:31

Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України

2484
Суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.
Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України
Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України

Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону на в’їзд до України.

Як передає портал «Судова влада України», Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов до ДМС, Департаменту карного розшуку Нацполіції та начальника одного з відділень інспекторів прикордонної служби «Бориспіль-2» Окремого пропускного пункту «Київ».

«Серед вимог позову – визнати протиправними дії Державної міграційної служби 2 червня 2021 року щодо заборони в’їзду в Україну Ігорю Шувалову та дії Департаменту карного розшуку Нацполіції щодо складення і подання відповідної інформації до ДМС у зв’язку із відсутністю підстав для заборони його в’їзду. Позивач також оскаржує: рішення ДМС від 2 червня 2021 року, яким йому було заборонено в’їзд в Україну строком на три роки; доручення ДМС від 2 червня 2021 року, надане Державній прикордонній службі України; рішення начальника 4-го відділення інспекторів прикордонного служби "Бориспіль-2" ОКПК "Київ" Наталії Сивак від 3 червня 2021 року про відмову у перетинанні державного кордону України Ігорю Шувалову», – йдеться в повідомленні.

Зараз суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

3 червня 2021 року прикордонники відмовили в аеропорту «Бориспіль» у пропуску російському політтехнологу 1969 року народження, який прилетів в Україну авіарейсом з Дубая. У відомстві не вказали персональних даних політтехнолога, втім низка ЗМІ повідомила, що йдеться саме про Ігоря Шувалова.

Шувалов активно співпрацював з режимом Віктора Януковича, російського політтехнолога вважали з відповідальним за інформаційну політику. Ще раніше Шувалов співпрацював з очільником Адміністрації президента часів Леоніда Кучми Віктором Медведчуком. 

Також Шувалов був заступником директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє новинні програми для телеканалу «Інтер».

У березні 2014 року СБУ повідомила про рішення видворити Шувалова з України через те, що дії росіянина завдають шкоди національній безпеці. А саме – через «втручання в інформаційну сферу України й сепаратистські прояви».

Міністр внутрішніх справ України у 2014-2021 рр. Арсен Аваков стверджував, що Ігорь Шувалов був «автором темників».

У травні 2017 року Шувалова видворили з території України, а вже у травні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Шувалова до Державної міграційної служби України. 

8 квітня 2019 року суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Каракашьян визнав протиправною заборону на в’їзд громадянина РФ Ігоря Шувалова і повністю задовольнив його позов проти Державної міграційної служби України.

Фото: Rae Allen/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду