detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
03.06.2021 21:12
Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ
Російського політтехнолога Шувалова не пустили в Україну – ЗМІ
Співробітники ДПСУ відправили «громадянин Росії Ш.» зворотнім рейсом.

В Україну не пустили російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який прилетів до Києва 3 червня рейсом з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, прикордонники відмовили  у пропуску «громадянину Росії Ш., 1969 року народження, який раніше «співпрацював з одним з українських телеканалів».

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко підтвердив виданню «Українська правда», що в аеропорту «Бориспіль» прикордонники відмовили в пропуску російському політтехнологу 1969 року народження, який прилетів в Україну авіарейсом з Дубая.

За даними джерела УП, йдеться саме про Ігоря Шувалова. 

Шувалов був заступником директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє новинні програми для телеканалу «Інтер».

22 травня 2017 року Держприкордонслужба видворила Шувалова з України. За даними СБУ, Шувалов був задлучений до активних заходів російських спецслужб, поширюючі «спеціально підготовлені резонансні відомості через засоби масової інформації». 

У травні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Ігоря Шувалова до Державної міграційної служби України. Департамент карного розшуку Національної поліції України фігурував у справі Шувалова проти Міграційної служби України як третя особа. 

8 квітня 2019 року суддя Окружного адміністративного суду міста Києва С.К. Каракашьян визнав протиправною заборону на в’їзд громадянина РФ Ігоря Шувалова і повністю задовольнив його позов проти Державної міграційної служби України.

Шувалов активно співпрацював з режимом Віктора Януковича, російського політтехнолога вважали з відповідальним за інформаційну політику. Ще раніше Шувалов співпрацював з очільником АП часів Леоніда Кучми Віктором Медведчуком. 

Фото: Новинарня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY