Помер український журналіст-міжнародник Аркадій Сидорук

Помер український журналіст-міжнародник Аркадій Сидорук

29 Травня 2021
3152
29 Травня 2021
15:07

Помер український журналіст-міжнародник Аркадій Сидорук

3152
26 травня на 83-му році життя помер журналіст-міжнародник із величезним стажем, у минулому кореспондент у США в 1980–1989 рр. і в 1992–1996 рр. Аркадій Сидорук. Про це редакцію «Детектора медіа» повідомив його син – Федір Сидорук.
Помер український журналіст-міжнародник Аркадій Сидорук
Помер український журналіст-міжнародник Аркадій Сидорук

Аркадій Сидорук – заслужений журналіст України та перший лауреат премії «Приз Гарета Джоунза».  Довгий час пан Аркадій  був постійним автором і «Детектора медіа» (раніше – «Телекритика»), а також багатьох інших видань – газет «День», «Дзеркало тижня» тощо.

Творчий шлях Аркадія Сидорука у журналістику розпочався з другої половини 50­-х років минулого століття. Аркадій Сидорук працював у «Робітничій газеті», «Вечірньому Києві», журналі «Україна» та інших виданнях. Першим в Україні запровадив міжнародний телефонний марафон. Був єдиним у республіці журналістом-­міжнародником.

Багато років працював у США. Спочатку - перший кореспондент РАТАУ при ООН, потім кореспондент ТАРС у Нью­-Йорку, а далі ІТАР-ТАРС у Вашингтоні. А коли повернувся з Америки, був заступником головного редактора редакції країн Азії ТАРС у Москві,  повідомляла газета «Хвиля Десни».

У 90-х роках  Аркадій Сидорук повернувся до України, останні роки вони з дружиною Ганною жили на Закарпатті, де і поховали Аркадія Сидорука.

Редакція «Детектора медіа» та особисто голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова глибоко сумують та  приносять щирі співчуття всім рідним Аркадія Сидорука, вдові пані Ганні.

Аркадій Сидорук завжди буде в нашій пам’яті не лише як професійний журналіст, а й дуже порядна та скромна людина.

Фото: «Детектора медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3152
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду