50-річчя кінофестивалю «Молодість»: Зеленський нагородив кіномитців

50-річчя кінофестивалю «Молодість»: Зеленський нагородив кіномитців

29 Травня 2021
2089
29 Травня 2021
11:36

50-річчя кінофестивалю «Молодість»: Зеленський нагородив кіномитців

2089
Художньому керівникові «Молодості» Андрію Халпахчі присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».
50-річчя кінофестивалю «Молодість»: Зеленський нагородив кіномитців
50-річчя кінофестивалю «Молодість»: Зеленський нагородив кіномитців

Впродовж наради щодо стану справ в українському кінематографі, проблем та перспектив його розвитку, президент Володимир Зеленський вручив відзнаки за значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва та вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність.

Як повідомили в Офісі президента, художньому керівникові «Молодості» Андрію Халпахчі присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України».

Відзначено також кінокритика та кінознавця Олександра Шпилюка. Він отримав почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримали кінооператор, оператор-постановник Юрій Гармаш та генеральний продюсер спеціальних проектів медіа-холдингу StarLight Media Михайло Павлов

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала наукова співробітниця відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського Національної академії наук України Людмила Новікова.

Учасники також обговорили відзначення роковин актора Богдана Ступки, зокрема створення паркової скульптури біля театру ім. І. Франка і барельєфа на будинку на вул. Заньковецької, а також концерт пам’яті видатного митця 27 серпня.

Володимир Зеленський запропонував 27 серпня в українських громадах за кордоном влаштувати ретроспективу фільмів за участю Богдана Ступки. На думку керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, також можливо організувати ретроспективу в межах одного з міжнародного кінофестивалів, наприклад у Торонто.

Також Рада з державної підтримки кінематографії при Державному агентстві України з питань кіно 26 лютого 2021 року погодила фінансування Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» на суму в 11 мільйонів 920 тисяч гривень. 

Нагадаємо, 50-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 29 травня до 6 червня 2021 року. Організатори планують провести захід у гібридному форматі – онлайн і офлайн. 6 травня кінофестиваль оголосив програму та ведучих церемоній відкриття і нагородження. Колишній виконавчий директор і теперішній голова Наглядової ради фестивалю Владислав Лясовський розповів «Детектору медіа» про цьогорічний фестиваль, роль нової команди та підтримку держави.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Читайте також
11.06.2021 15:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 085
04.06.2021 09:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
5 872
29.05.2021 15:18
Катерина Городнича
«Детектор медіа»
6 283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду