Суд залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці

Суд залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці

2 Лютого 2022
945
2 Лютого 2022
13:42

Суд залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці

945
Його звинувачують в обстрілі будівлі каналу «112 Україна» та створенні незаконного збройного формування військового типу.
Суд залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці
Суд залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці

Шевченківський районний суд Києва залишив Семена Семенченка під вартою ще на дві місяці, про це повідомляється на фейсбук-сторінці колишнього нардепа.

Його звинувачують в обстрілі будівлі каналу «112 Україна» та створенні незаконного збройного формування військового типу.

На думку Семенченка, суддя «порушила загальний принцип права на захист, порушено доступ до правосуддя, не було дотримано принципу змагальності і рівності сторін і не дано можливість висловитись із запереченням».

Також екснардеп заявив, що його адвокатів вчасно не попередили про засідання, а йому самому відмовляють у побаченнях з родиною.

Нагадаємо, в ніч на 13 липня 2019 року невідомі вистрілили з гранатомету по будівлі телеканалу «112 Україна», яка розташована по вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Подію кваліфікували як теракт.

14 травня 2021 року СБУ оголосила Семенченку підозру в організації обстрілу телеканалу «112 Україна». 14 липня суд змінив запобіжний захід для Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт, але вже 26 липня його знову взяли під варту. Досудове розслідування щодо Семенченка вже завершено.

Фото з фейсбук-сторінки Семена Семенченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду