Суд відпустив Семенченка з-під варти під домашній арешт

Суд відпустив Семенченка з-під варти під домашній арешт

14 Липня 2021
1400
14 Липня 2021
11:13

Суд відпустив Семенченка з-під варти під домашній арешт

1400
Семенченко, зокрема, підозрюється в організації обстрілу будівлі каналу «112 Україна».
Суд відпустив Семенченка з-під варти під домашній арешт
Суд відпустив Семенченка з-під варти під домашній арешт

У середу, 14 липня, суд змінив запобіжний захід для колишнього депутата Верховної Ради Семена Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт. 

«Позитивне рішення! Семену Семенченку змінили запобіжний захід – домашній арешт»,повідомив Семенченко у Facebook.

Семенченко повинен носити електронний браслет, здати закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними чи свідками у кримінальному провадженні.

Ексдепутату інкримінують вчинення злочинів за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 260 (ідеться про створення приватної армії), а також за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 258 (терористичний акт). Також Семенченка підозрюють в придбанні, зберіганні та передачі вогнепальної зброї, бойових припасів. 

14 травня 2021 року СБУ оголосила колишньому командиру батальйону «Донбас» та екснардепу Семену Семенченку підозру в організації обстрілу телеканалу «112 Україна».

Спецслужба повідомила, що розкрила теракт, який стався у липні 2019 року під час виборчої кампанії до Верховної Ради. У СБУ зазначили, що цей теракт Росія використала в гібридній війні проти України.

У фігурантів справи правоохоронці провели обшуки, у ході яких вилучили транспорт та інші засоби, які вони використовували під час злочину. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років в'язниці.

В ніч на 13 липня 2019 року невідомі вистрілили з гранатомету по будівлі телеканалу «112 Україна», яка розташована по вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва. Подію кваліфікували як теракт.

Крім того, ще 24 березня 2021 року СБУ повідомила, що викрила приватну військову компанію, її можливими організаторами назвала Семена Семенченка та Євгена Шевченка (відомий як «позаштатний агент НАБУ»). 

26 березня суд заарештував Семенченка без альтернативи застави, він заперечує свою провину.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1400
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду