Головреда «Медіазони» Смірнова заарештували на 25 діб за ретвіт у соцмережі

Головреда «Медіазони» Смірнова заарештували на 25 діб за ретвіт у соцмережі

3 Лютого 2021
1598

Головреда «Медіазони» Смірнова заарештували на 25 діб за ретвіт у соцмережі

1598
30 січня Смірнова затримали на виході з дому, коли він вийшов на вулицю гуляти з дитиною.
Головреда «Медіазони» Смірнова заарештували на 25 діб за ретвіт у соцмережі
Головреда «Медіазони» Смірнова заарештували на 25 діб за ретвіт у соцмережі

У Москві головного редактора російського видання «Медіазона» Сергія Смирнова заарештували на 25 діб за репост жартівливого допису у Twitter. Про це пише сайт видання.

Тверський районний суд Москви визнав Смірнова винним у повторному порушенні правил проведення мітингу (частина 8 статті 20.2 КоАП; максимальне покарання - 30 діб арешту). Суддя відмовив захисту журналіста в більшості клопотань: про виклик до суду оперативника, рапорт якого ліг в основу справи, і поліцейських, які затримували Смірнова, а також про допит дружини журналіста в якості свідка і про призначення лінгвістичної експертизи.

Адміністративну справу порушили через ретвіт чужого жарту про зовнішню схожість Сергія Смірнова з лідером панк-групи «Тараканы» Дмитром Спіріним. В ілюстрації до допису було зазначено час акції на підтримку опозиційного політика Навального. Поліцейські з цього зробили висновок, що Смірнов «організовував публічний захід».

Нагадаємо, 30 січня Смірнова затримали на виході з дому, коли він вийшов на вулицю гуляти з дитиною. Поліція доставила його до відділку, де склала протокол за «заклики до неузгодженої акції 23 січня» (ч. 8 ст. 20.2 КоАП РФ). Пізніше його звільнили під зобов'язання з'явитись до суду.

Смірнова підтримали більше 30 видань: «Проект», «Холод», The Bell, VTimes, «Дождь», «Открытые медиа», «Тайга.инфо», «Медуза», «Важные истории», «Такие дела», DOXA, «МБХ Медиа», «Новая газета», Sports.ru, ИА «Закон», Baza, «Бумага», Vot Tak, «Весьма», «Эхо Москвы», «7х7», «ОВД-Инфо», «Адвокатская улица», ProUfu, Readovka, KozaPress, The Insider, «Сноб», «Верблюд в огне», Simbirsk.City, Znak.com, Avtozak. LIVE, The New Times та інші.

«Медіазона» висвітлює події в середовищі судових і правоохоронних органів Росії, її пенітенціарній системі, а також випадки переслідувань росіян за їхні політичні погляди.

Затримання Сергія Смірнова відбулося за добу до оголошених прихильниками російського опозиціонера Олексія Навального акцій протесту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1598
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду