Заступник головреда російського Mash повідомив, що звільнився через цензуру

Заступник головреда російського Mash повідомив, що звільнився через цензуру

2 Лютого 2021
1303

Заступник головреда російського Mash повідомив, що звільнився через цензуру

1303
Про своє звільнення він заявив після матеріалу про «палац Путіна», яке нібито спростовувало розслідування Олексія Навального.
Заступник головреда російського Mash повідомив, що звільнився через цензуру
Заступник головреда російського Mash повідомив, що звільнився через цензуру

Заступник головного редактора російського інтернет-видання Mash Сергій Титов повідомив, що звільнився з видання через цензуру. Про це він 1 лютого написав у своєму Telegram.

Пан Титов порівняв роботу у виданні з часами Радянського Союзу. «Усі наші переживання просто перекреслили рішення людей в костюмах, яким [байдуже] на журналістів. Я з великою любов'ю ставлюся до холдингу (він ідеально ставиться до працівників), з великою повагою до Максима (головний редактор, директор і співвласник видання Mash Максим Іксанов – ДМ), але все це вирішували не вони. А вище – як у […] СРСР. […]. Працювати в РТ, ВГТРК або "Первом" я б ніколи не став. Але людей ніхто не запитав, вони просто взяли і перетворили нас в це. Тому мені і довелося відмовитися від своєї улюбленої роботи», – розповів він.

Сергій Титов не уточнив, через які публікації вирішив звільнитися. Однак про своє звільнення він заявив після матеріалу про «палац Путіна», яке нібито спростовувало розслідування російського опозиціонера Олексія Навального.

Як пише російська служба «Радіо Свобода», видання Mash стало першим ЗМІ, яке опублікували кадри з так званого «палацу Путіна», розслідування про який випустили в січні Олексій Навальний і Фонд боротьби з корупцією. Головний редактор Mash Максим Іксанов, який побував усередині будівлі, заявив, що потрапити на об'єкт йому допоміг «представник технічного нагляду». Він зняв кадри, судячи з яких палац ще тільки будується. Пізніше телеканал «Росія 1» назвав палац «недобудованим апарт-готелем», а бізнесмен Аркадій Ротенберг дав Mash інтерв'ю, у якому оголосив себе власником будівлі.

Водночас робітники будівництва «палацу» підтвердили російському виданню «Медуза», що об'єкт споруджується в інтересах президента РФ Володимира Путіна. За їх словами, російський президент кілька разів відвідував будівництво.

Нагадаємо, 19 січня 2021 року Олексій Навальний опублікував 2-годинне розслідування про «палац Путіна» на березі Чорного моря. У авіасимуляторі від Microsoft Flight Simulator 2020 є інформація про рельєф, будівлі, дороги та інші об'єкти, які відтворили за допомогою супутникових знімків та інших даних. У грі навіть є «палац Путіна». Хоча деталізація палацу не така висока, як в реконструкції з розслідування, однак у ній збереглися усі ключові елементи: будівлі для робітників, основна будівля, дендрарій і навіть чайний будиночок і 80-метровий міст, що веде до нього.

Фото: Mash 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1303
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду