detector.media
05.04.2021 12:17
Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури
Зеленський ввів у дію санкції проти «Россотрудничества». Його філія у Києві має назву Російський центр науки і культури
Санкції передбачають блокування активів, блокування інтернет-провайдерами доступу до вебресурсів, припинення спільних проектів та програм у гуманітарній, наукових та інших сферах.

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає ведення санкцій проти низки російських компаній, серед яких «Россотрудничество». Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Відповідний указ №140/2021 від 3 квітня розмішений на сайті президента.

«Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до: 1) фізичних осіб згідно з додатком 1; 2) юридичних осіб згідно з додатком 2», – говориться в указі.

У переліку юридичних осіб, які потрапили під санкції, 79 компаній, зокрема, «Россотрудничество». Санкції щодо «Россотрудничества» запроваджують на три роки, вони передбачають: 

2 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО запровадила санкції проти «топ-10 контрабандистів». За даними УП, під санкції потрапили також пов'язані із ними 68 компаній та 11 російських компаній, включно з «Россотрудничеством».

Водночас голова «Россотрудничества» Євген Примаков сказав у коментарі росЗМІ, що агентство поки не отримувало від влади України офіційних повідомлень про санкції. Він вважає, що «українці роблять усе можливе, щоб заборонити читати вірші Шевченка».

Філія «Россотрудничества» в Києві має назву Російський центр науки і культури. Це едина в Україні держустанова РФ з функціями культурного представництва, вона діє з 1998 року. Цей центр спільно із «Россотрудничеством» визнані Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистські органи.

9 березня 2021-го, до 160-річчя з дня смерті українського поета Тараса Шевченка, філія «Россотрудничество» назвала його «російсько-українським поетом». У МЗС України таке «зросійщення» митця назвали маніпулятивним і зухвалим зазіханням країни-агресора на історико-культурну та філософську спадщину Шевченка.

Міністр культури України Олександр Ткаченко висловив сподівання, що РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності філії «Россотрудничества» на території України.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY