detector.media
25.03.2021 09:25
Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента
Байден проведе свою першу прес-конференцію на посаді президента
Зустріч з представниками преси відбудеться на 65 день з моменту інавгурації Байдена.

Президент США Джо Байден 25 березня проведе свою першу прес-конференцію від моменту інавгурації. Про це повідомляє CNN.

Прес-конференція запланована на першу половину дня в Східній кімнаті Білого дому. Зустріч з представниками преси відбудеться на 65 день з моменту інавгурації Байдена, що є найдовшим періодом за останні 100 років.

Раніше президенти збирали перші пресконференції в середньому після періоду від 20 до 40 днів після початку каденції. Байден перебуває в офісі вже 64 дні.

3 листопада 2020 року у США відбулись президентські вибори, демократ Джо Байден отримав більшість голосів у загальнонаціональному масштабі. У США вибори президента не є прямими через наявність Колегії виборників, яка складається з делегатів від кожного штату. За підсумками голосування 14 грудня Джо Байден набрав 306 голосів виборників, а його суперник Дональд Трамп – 232 голоси. 7 січня Конгрес затвердив перемогу Байдена на президентських виборах.  

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

Однак, розвідка не зафіксувала жодних кібератак з боку Росії на інфраструктуру проведення виборів.

Посольство Росії в США висновки американської розвідки про втручання Кремля у президентські вибори назвало безпідставними. 

Президент Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів. Також Байден підтвердив, що вважаэ президента РФ Володимира Путіна вбивцею.

Фото: Gage Skidmore/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY