detector.media
08.03.2021 11:40
«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ
«Помста Байдена». США планують кібератаки проти Росії – ЗМІ
Перший серйозний крок проти РФ очікується протягом наступних трьох тижнів.

Адміністрація президента США Джо Байдена планує кібератаки проти Росії у відповідь на дії російських хакерів проти американських урядових мереж. Про це повідомляє New York Times з посиланням на джерела.

За даними джерел, перший серйозний крок очікується протягом наступних трьох тижнів, США вдадуться до низки «прихованих дій» в російських мережах, які не будуть помітні широкому загалу, проте, будуть очевидні для спецслужб та влади РФ.  

Очікується, що кібератаки будуть поєднані з економічними санкціями проти РФ. За словами співрозмовників NYT, це стане відповіддю адміністрації Байдена на злам федеральних мереж, про який Білий дім неодноразово заявляв раніше.

Також у Вашингтоні розглядають можливість кібератак проти Кита, адже 2 березня Microsoft повідомила, що китайська хакерська угруповання Hafnium, за якою стоїть влада КНР, атакувала поштові сервіси американської компанії і намагалася вкрасти інформацію.

У грудні 2020 року стало відом про масштабну хакерську атаку на американські урядові відомства і великі компанії. Атака тривала кілька місяців, кіберзлочинці отримали доступ до мереж Мінфіну США та Міністерства торгівлі національного управління з телекомунікацій і інформації. США поклали відповідальність за кібератаку на хакерське угруповання Cozy Bear, яке пов’язують з урядом РФ. Кремль заперечує причетність до кібератаки. 

9 грудня 2020 року компанія FireEye заявила про втручання хакерів у її роботу. Ця компанія спеціалізується на кібербезпеці, хакери викрали цифрові інструменти, за допомогою яких фахівці раніше виявляли уразливості в системах захисту інших компаній і урядів країн.

У ФБР тоді заявили, що «високий рівень витонченості хакерів відповідає професіоналам державного рівня». Цей злам вважали найбільшим ударом для кібербезпеки у США з 2016 року, відколи зловмисники втрутилися у систему Агентства національної безпеки.

Про найгучніші кіберзлочини в історії інтернету – читайте в матеріалі MediaSapiens.

Фото:Gage Skidmore/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY