В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ

В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ

12 Березня 2021
2554
12 Березня 2021
17:28

В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ

2554
Зокрема, публікацію про РФ розкритикували авторитетні дипломати Джон Гербст, Олександр Вершбоу і Денієл Фрід.
В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ
В Атлантичній раді США спалахнув скандал через суперечливу публікацію про РФ

В Атлантичній раді виник скандал, пов’язаний з суперечливою публікацією про Росію, яку розмістили на офіційному веб-сайті центру. Про це йдеться в статті Politico «В Атлантичній раді розгорілася війна через Росію».

Зокрема, двоє старших експертів Атлантичної ради Емма Ешфорд і Метью Берроуз опублікували 5 березня статтю, у якій йдеться про те, що «США не повинні зосереджуватися на правах людини у своїх відносинах з Росією» і що «демократизація в Росії не обов’язково буде корисною для США».

Після публікації статті Ешфорд і Берроуз, понад два десятки співробітників Атлантичної ради виступили із спільною заявою, у якій засудили колег за те, що вони опублікували «проросійський матеріал».

Серед підписантів авторитетні дипломати Джон Гербст, Олександр Вершбоу і Денієл Фрід.

«Стаття б'є мимо цілі ... вона ґрунтується на помилковому припущенні, що права людини і національні інтереси розділені і що політика США стосовно Росії була і залишається переважно пов’язана з проблемами прав людини», – ідеться в заяві.

Один з підписантів припускає, що на позицію авторів статті міг вплинути один із жертводавців Атлантичної ради Чарльз Кох, який надав центру $4,5 млн протягом п'яти років. Проте генеральний директор Атлантичної ради Фред Кемпе спростував ці закиди.

Виконавчий віцепрезидент Атлантичної ради Деймон Вілсон не підписав заяву, але зазначив, що він особисто не згоден з Ешфорд і Берроузом і «твердо впевнений, що права людини є невід’ємною частиною інтересів національної безпеки США». Вілсон додав, що поважає «право авторів висловлювати свої аргументи».

Атлантична рада – неурядовий аналітичний центр, заснований у 1961 році для сприяння співпраці між США та Європою. Є важливим дискусійним майданчиком для глав держав, військових міністрів, експертів та дипломатів з обох боків Атлантики.

У 2014 році видання The New York Times повідомило, що з 2008 року Атлантична рада отримувала фінансування щонайменше з 25 країн. Зокрема, українська енергетична компанія Burisma (яка відіграла чималу роль в історії з першим імпічментом президента Дональда Трампа), зробила пожертвування Євразійському центру у складі Атлантичної ради та фінансувала програму з питань енергетичної безпеки.

Фото: Ilya Dobrioglo/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2554
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду